Blog

Het Holland Festival team aan het woord: Frank Lunenburg, oproepkracht

Door: Holland Festival

02.7.2020

4B846b99 B0dd 4B54 8269 6A9697de8301 2Oproepkracht Frank Lunenburg over zijn werkzaamheden tijdens het enige live-element van het Online Holland Festival programma

Daar stond ik dan in het Lloyd Hotel, waar ik met mijn 5 andere collega’s het enige fysieke stukje van het Online Holland Festival mocht ondersteunen: Longplayer van Jem Finer. Wie had dat gedacht toen eerder de stekker uit mijn HF maand als oproepkracht werd getrokken. Ik heb van blijdschap een rondje door de tuin gerend toen ik gebeld werd of ik hiervoor beschikbaar was ;)

Sinds mijn eerste jaar HF in 2013 staat voor mij één ding vast: de maand juni is bezet en daar komt weinig tot niets tussen. Het leuke en fijne contact met de collega’s van elke afdeling werkt daar zeker aan mee. Maar belangrijker nog: de gastvrijheid en daarbij komende interactie met de gasten welke van je verwacht wordt tijdens het festival. Daar zit voor mij de kracht in waar ik zo enorm achter sta. Je bent het visitekaartje naar de gasten toe en wilt deze een zo fijn mogelijke beleving mee geven.

Dit laatste kon zeker bij Longplayer. Elke bezoeker beluisterde een uniek stukje van deze compositie in het monumentale torentje van het Lloyd Hotel. Dat daarbij een uitzicht van 360 graden over Amsterdam bij kwam was dé plus daarbovenop. En het extra bijzondere element was het weer: deze kon in 20 minuten veranderen van zon naar hagel, stromende regen en zelfs onweer. De keren dat ik zelf boven was om na elke bezoeker alles te desinfecteren waren dan ook zeker mooi meegenomen. Ook al was het desinfecteren na elke bezoeker in het begin misschien wat onwennig, al snel was het niet meer dan logisch. De waardering hierbij was groot en vaak met een compliment dat er zo goed voor de bezoeker gezorgd werd. Nét dat beetje extra, dat is wat bijna iedereen stuk voor stuk met een fijn gevoel en mooie bijzondere beleving weer beneden bracht als de bel was gegaan als teken dat de tijd er op zat en men de houten wenteltrap mocht afdalen.

De online programmering met muziek van bijvoorbeeld Sami Yusuf met ‘ONE' ism Cappella Amsterdam en The Amsterdam Andalusian Orchestra, dans van Jose Vidal & Compañía met Rito De Primavera als ook het bij toeval ineens zeer actuele werk van 2020 Associate Artist Bill T. Jones met als thema In pursuit of the we was sterk. Dat met Longplayer toch iets fysieks te bezoeken was waar ik deel van mocht uitmaken maakte het voor mij toch nog extra bijzonder.

Naar mijn gevoel een geslaagde 73ste editie van het Holland Festival. En toch: op naar volgend jaar waarbij wij (hopelijk) iedereen weer mogen ontvangen in de verschillende theaters en bijzondere locaties met een zeer uitgebreid programma. Alles weer (hopelijk) live met fijne emoties, goede gesprekken en discussies. Oh, en niet te vergeten: Een borrel achteraf ^_^ Proost!

HF BLOG