Blog

Het Holland Festival team aan het woord: Pieter Haex, Hoofd Bedrijfsvoering/Controller

Door: Holland Festival

20.6.2020

Pieter Haex

Op 1 april jl. ben ik begonnen als Hoofd Bedrijfsvoering van het Holland Festival. Zowaar geen grap! Een overstap van het bedrijfsleven naar de (podium)kunstwereld, waar ik erg naar uit heb gekeken. Nieuwe baan in een (voor mij) nieuwe wereld. Ik heb een achtergrond in het bedrijfsleven, maar ben zeker een liefhebber van kunst & cultuur in diverse vormen. 

De coronacrisis maakt mijn start bij Holland Festival heel anders dan verwacht, maar daardoor niet minder interessant. Om twee voorbeelden te geven; kennis maken met nieuwe collega’s gebeurt via Slack in plaats van face to face op kantoor. En na een week werken is de vrijdagmiddagborrel niet in de grote vergaderzaal maar via een Zoom ‘vergadering’. 

Uiteindelijk is voor veel, zo niet alles, een alternatief of een oplossing te bedenken. We gaan de ontstane situatie dan ook met positivisme, energie en daadkracht te lijf. Dit geldt ook voor mijn onboarding binnen de organisatie. Overdracht gaat via What’s App, Slack, Zoom, per mail en al bellend. Waar een wil is is een weg. 

Ik ben dankbaar en blij dat ik deze kans heb gekregen. Nog een aantal weken en dan zal mijn voorganger de Holland Festival deur achter zich dicht trekken. Maar tot die ben ik een en al oor om zijn dertien jaar lange kennis & ervaring van het festival en de organisatie met mij te delen.

HF BLOG