Ammodo x Holland Festival

 

Ammodo

Ammodo heeft zich als Productiepartner verbonden aan het Holland Festival voor de edities van 2018 tot en met 2022. Ammodo ondersteunt jaarlijks een aantal internationale coproducties en eigen initiatieven van het Holland Festival. Op deze manier kan het Holland Festival toonaangevend blijven in het introduceren van nieuwe makers voor Nederland, in het geven van compositie-opdrachten en in het aangaan van grote coproducties met internationale partners. De ondersteunde producties worden jaarlijks gepresenteerd onder de noemer Ammodo x Holland Festival.  

Ammodo

Ammodo is een organisatie die zich inzet voor de ontwikkeling van kunst en wetenschap. Door nieuw werk te ontwikkelen geven vooruitstrevende kunstenaars vorm en uitdrukking aan belangrijke hedendaagse thema’s en ervaringen. Nieuwe producties maken is kostbaar en voor partners risicovol omdat zij zich al in een vroeg stadium committeren, maar voor de ontwikkeling van kunstenaars is het van essentieel belang. Juliette de Wijkerslooth, directeur van Ammodo: “Het Holland Festival is toonaangevend in het (co)produceren en presenteren van vernieuwende producties op internationaal niveau. Het festival presenteert podiumkunst die nieuwe perspectieven onderzoekt en experimenteel of bevragend van aard is. Daarom verbindt Ammodo zich aan Holland Festival als Productiepartner.” De selectie Ammodo X Holland Festival is van deze samenwerking het resultaat. 

Holland Festival
Het Holland Festival is verheugd over de samenwerking met Ammodo. Directeur Emily Ansenk: Ieder jaar toont het festival internationale podiumkunst die verrijkt, verbindt en aanzet tot nadenken over onszelf en de wereld. Dankzij de structurele bijdrage van Ammodo kan het Holland Festival grensverleggende voorstellingen en coproducties tonen van makers van over de hele wereld en nieuwe ontwikkelingen binnen de podiumkunsten naar Nederland brengen.” 

Ammodo x Holland Festival 2021
Ammodo steunt dit jaar de volgende producties: 

Fremdkorper_1600x900 L'Étang_1600x900
Fremdkörper - Boogaerdt/VanderSchoot
4 - 13 juni, Het HEM
L'Étang - Gisèle Vienne
6 - 8 juni, ITA
Ine Aya Frisna Virginia Rendy Mahardhika Design Ijzeren Gordijn 1600X900 ThePlanet_1600x900
Ine Aya' - Nursalim Yadi Anugerah, Miranda Lakerveld
9 - 11 juni, Muziekgebouw
The Sheep Song - FC Bergman, Toneelhuis
14 - 17 juni, ITA
TIME_1600x900 ThePlanet_1600x900
TIME - Ryuichi Sakamoto, Shiro Takatani
18 - 20 juni, Westergas / Gashouder
The Planet, A Lament - Garin Nugroho
21 - 22 juni, ITA
Transverse Orientation_1600x900 PierrotLunaire_1600x900
Transverse Orientation - Dimitris Papaioannou
24 - 26 juni, Koninklijk Theater Carré
 Pierrot Lunaire - Marlene Monteiro Freitas
25 - 26 juni, ITA

Ammodo x Holland Festival 
Ammodo ondersteunde in de periode 2013-2020:

De Zes Brandenburgse Concerten 693x308

El Djoudour
When the mountain changed its clothingNine RiversCoup FatalDelusion of the FuryNono: Trilogy of the Sublime,The Valley of AstonishmentYou are my DestinyRépons, mangerDie Stunde da wir nichts von einander wusstenThe Syrian National Orchestra for Arabic MusicStellaFifty for the Future, nicht schlafen, La chanson de Roland, Democracy in America, En manque en Black Angels, Neues Stück 1, The Way You Sound TonightNieuwe compositie Gurdjieff Ensemble, Lessons in Love and ViolenceGesualdoEnd CreditsSaigonLegacyTrojan WomenRichters Patterns, The Head & The Load, Los Incontados: un tríptico, Sur les traces de Dinozord, De zes Brandenburgse Concerten, Chronicle of Current Events, Triptych (Eyes of One on Another), Proces, Piki Piki, Antony and Cleopatra, Defence of the Less Good Idea / Blind Mass Orchestra / Requiem Request, The Invisible Exhibition, Vehicle, Enyangeni / Ursonate, Beautiful Me, La danse de la rue 19, Congo.