HF Young Circle 2020

De HF Young Favourites worden geselecteerd door de HF Young Circle: twaalf jonge professionals en studenten, allen cultuuravonturiers tussen 21 en 39 jaar oud. 

Zij helpen jou, als cultuurgroentje, nieuwsgierige, twijfelaar en zelfs als liefhebber of veelvraat kiezen uit het overweldigende programma van het Holland Festival. Om dit zo goed mogelijk te kunnen doen, lichten zij het allerbeste voor je uit. De HF Young Favourites bestrijken de verschillende disciplines en locaties, en zowel grote namen als nieuwe sterren komen aan bod. 

Naast de HF Young Favourites, presenteert de Circle ook een aantal context activiteiten, zoals de HF Young Night en verschillende feestjes tijdens het festival in juni.

Meet the Circle 2020

Circle-lid Alexis
Alexis Blake (1981) is beeldend kunstenaar. In 2007 behaalde zij haar Master Beeldende Kunst aan het Piet Zwart Instituut in Rotterdam. Zij maakt multidisciplinair werk dat visuele- en performatieve kunst samen brengt door middel van verschillende vertaalmethoden, zoals choreografie, beeldhouwkunst, video, tekst en script. Door middel van haar werk, streeft zij ernaar om de relatie tussen object en subject te herformuleren. Nieuwsgierig naar het werk van Alexis? Neem een kijkje op haar website! Alexis sloot zich in 2019 aan bij de HF Young Circle. 

Circle-lid Steven
Steven van den Haak (1990) studeerde kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam, is trendresearcher en is werkzaam als decaan aan Academie Artemis. Daarnaast schrijft hij geregeld over kunst, architectuur en design - lees hier bijvoorbeeld een recent interview dat Steven afnam bij kunstenaar Bogomir Doringer over de tentoonstelling THE HOODIE die begin dit jaar bij het Nieuwe Instituut in Amsterdam te zien was. Steven sloot zich in 2018 aan bij de HF Young Circle. 

Steven over zijn ideale Holland Festival: “Het ideale festival verspreid nieuw gedachtengoed en nieuwe ideeën over de samenleving. De HF Young Favourites geven een mooie afspiegeling van de moderne samenleving, met voorstellingen van over de hele wereld, met een enorme variëteit aan culturen en invloeden. In het huidige politieke klimaat is het belangrijk dat een festival als Holland Festival de enorme schoonheid die in verscheidenheid schuilt laat zien.” 

Circle-lid Omar
Omar de Jong (1997) is student rechten aan de Universiteit van Amsterdam. Naast zijn studie heeft hij een grote belangstelling voor kunst en is hij enige tijd werkzaam geweest als model. Omar is al sinds 2018 onderdeel van de HF Young Circle. Holland Festival 2020 is zijn tweede jaar. 

Circle-lid Andrea
Andrea Kristiç (1986) is geboren in Sarajevo in voormalig-Joegoslavië en woont sinds haar tiende in Nederland. Zij studeerde in 2009 af in fashion design aan Artez in Arnhem. Inmiddels is zij werkzaam als stafmedewerker Vormgeving bij het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie in Rotterdam. 

Andrea over HF Young: “Al een paar jaar volg ik trouw de aanbevelingen van het HF Young programma. Dat biedt mij steeds een wegwijs door het rijke aanbod van het Holland Festival. Het ideale festival weet mij elke keer te verrassen met een programmering die de tijdsgeest aan de orde stelt en ons aan het denken zet over waar we zijn, wie we zijn en waar we heen moeten. Daarom spreekt het diverse programma van het Holland Festival mij aan waarin ruimte is voor diverse disciplines en makers met verschillende achtergronden, zonder hun eigenheid uit het oog te verliezen. Ik kijk ook altijd uit naar voorstellingen waar crossover plaatsvinden en experiment met digitale media niet geschuwd worden.” 

Circle-lid Naomi
Naomi van der Linden (1990) is theatermaker, actrice en zangeres. In 2013 studeerde ze af aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie, sindsdien timmert ze hard aan de weg en wist ze al rollen te bemachtigen in grote producties waaronder de hoofdrol in de musical The Color Purple, voor haar rol als Celie werd zij genomineerd voor beste vrouwelijke hoofdrol bij de Musical Awards - klik hier om Naomi in actie te zien. Naomi is sinds 2019 onderdeel van de HF Young Circle. Holland Festival 2020 is haar tweede jaar. 

Circle-lid Roberto
Roberto Luis Martins (1994) heeft een achtergrond in Media, Kunst, Design en Architectuur, zijn focus ligt in het bijzonder op (street)style en identiteit. Vanuit deze invalshoeken werkte hij als (co-)curator aan tentoonstellingen in verschillende musea, waaronder Uit de Mode (Centraal Museum, 2017),  In de Pocket: Chemical Beauty? (Imagine IC, 2018-2019) en Most Wanted (Museum Volkenkunde, 2019-2020). In 2019 sloot Roberto zich aan bij HF Young, Holland Festival 2020 is zijn eerste jaar als lid van de HF Young Circle. 

Roberto over zijn ideale Holland Festival: “Mijn ideale Holland Festival is een feest waarin zowel optredens actualiteiten weten te spiegelen middels hun kunst, als jou weten te spiegelen aan het optreden. Daarnaast is een ideale Holland Festival een toegankelijk platform dat op een laagdrempelige manier een breed cultureel publiek weet te raken, shockeren en inspireren om zo bevindingen in dialoog te brengen.”  

Circle-lid Toni
Toni Pape (1983) is onderzoeker en docent aan de afdeling Mediastudies van de Universiteit van Amsterdam. Zijn boek Figures of Time: Affect and the Television of Preemption verscheen in 2019. Op dit moment werkt Toni schrijft aan een boek dat de verdwijningspraktijken in de hedendaagse media, met name videospelletjes, onderzoekt. Benieuwd naar zijn bevindingen? Een deel van dit onderzoek is hier gepubliceerd. Over het algemeen is Toni's levensproject het cultiveren van een studiepraktijk - in de breedste zin van het woord - die leidt tot fijne bijeenkomsten, moeilijke gesprekken en creatieve expressie. Knoop een gesprek met Toni aan door je vreemdste gedachten met hem te delen! 

Toni over het Holland Festival: “Kun je je voorstellen hoe we - na het coronavirus en Covid-19, wanneer dat ook mag zijn - in vreugde samenkomen om al het leven te vieren? In The Planet, de voorstelling die dit jaar het Holland Festival zou openen herinnert een klaagzang ons eraan dat zo'n gelegenheid meer moet vieren dan alleen mensenlevens. Tijdens mijn ideale Holland Festival zullen we vele en lange gesprekken voeren over wat dat zou betekenen en hoe het kan. Ik kijk er nu al naar uit om met u te praten over stukken en voorstellingen die ons kunnen helpen om te onderzoeken wat onze samenlevingen ervan weerhoudt om het leven lukraak te waarderen. En laten we nieuwsgierig zijn naar de ontelbare verschillende manieren waarop het leven zich bevestigt. Het ideale Holland Festival is een event dat ons laat deelnemen aan het levenseigen plezier.”  

Circle-lid Martha
Martha Visser (1988) is als advocate werkzaam bij het Amsterdamse kantoor Bergh Stoop & Sanders, waar ze zich bezig houdt met zaken over kunst, kwesties in de creatieve sector en Intellectueel Eigendom. Ze heeft een brede interesse die gaat van geschiedenis, jazz en beeldende kunst tot wetenschap. Zoals een millenial betaamt staat haar huis vol planten en drinkt ze graag havermelk cappuccino. Weekends worden idealiter gevuld met de krant, cappuccino’s en een goed gesprek; maar blijken uiteindelijk vol ren- en vliegwerk van afspraken, voorstellingen, wat werk tussendoor en – alsnog – dat gesprek met deze of gene. Theater- of concertbezoek of is voor haar een manier om inspiratie op te doen en te ontspannen. Via HF Young hoopt ze meer jonge mensen de mooie, nieuwe en soms verontrustende voorstellingen van het Holland Festival te laten ontdekken. 

Martha’s ideale festival: “Het ideale Holland Festival is voor mij deels een feest der herkenning deels een reis buiten mijn comfortzone, een kans om hoogstaand theater te zien waar ik anders niet naartoe zou gaan.” 

Circle-lid Norman
Norman Vladimir (1982) werd geboren in Tennessee, verhuisde al snel naar New York en woont tegenwoordig in Amsterdam, waar hij werkzaam is als singer-songwriter. In Washington DC nam hij deel aan een tribute aan Bill T. Jones bij het Kennedy Center waar hij optrad voor onder anderen Barack en Michelle Obama. Momenteel werkt hij in Amsterdam aan een nieuw album. Benieuwd naar de muziek van Norman? Klik hier om zijn nieuwste single Wondering te beluisteren. In 2019 sloot Norman zich aan bij HF Young, Holland Festival 2020 is zijn eerste jaar als lid van de HF Young Circle. 

Circle-lid Esther
Esther Zijtregtop (1991) voltooide in 2015 haar Master studie Strategic Product Design aan de TU in Delft nadat ze in 2013 al haar Bachelor in Industrial Design Engineering behaald had. Inmiddels is ze een van de oprichters van Nextgenners, een bedrijf dat een brug slaat tussen jonge tech entrepeneurs en zakelijke projecten. In haar vrije tijd houdt Esther ervan om te tekenen. Esther is sinds 2018 onderdeel van de HF Young Circle. Holland Festival 2020 is haar derde jaar. 

Circle-lid Sheila Verdegaal

Sheila Verdegaal