Festival 2022

Festival 2022

Het Holland Festival bestaat dit jaar 75 jaar en dat vieren we graag samen. Het festival vindt plaats van 3 tot en met 26 juni op verschillende locaties in Amsterdam. Voor deze jubileumeditie hebben we een veelzijdig programma samengesteld met theater, muziek, dans, opera, muziektheater en multidisciplinaire voorstellingen van over de hele wereld.

Welkom bij het Holland Festival

Welkom bij het Holland Festival

Internationale verbinding is sinds 1947 een belangrijke doelstelling van het festival, het is zelfs de reden waarvoor het kort na de oorlog is opgericht. Nu, 75 jaar later, wordt die behoefte aan de verbindende kracht van kunst, zeker in de huidige tijd, weer extra sterk gevoeld.

Lees verder

Bekijk de trailer

Podcast-inleidingen

Podcast-inleidingen

De Groene Amsterdammer maakt voor het Holland Festival podcasts waarin voorstellingen worden uitgelicht en makers aan het woord komen. De podcasts bieden achtergrond en reflectie bij de programmering. Ze zijn te beluisteren als inleiding of als nabeschouwing voor bezoekers en voor iedereen die in het festival is geïnteresseerd.

-> beluister de podcasts hier

Voorbij

Associate Artists

Bij de samenstelling van het programma werken wij samen met Associate Artists. Naast hun eigen werk dat zij presenteren stellen zij andere makers voor, en komen thema’s aan bod die hen na aan het hart liggen.

Ontmoet Angélique Kidjo

Ontmoet Angélique Kidjo

De Frans-Beninse zangeres Angélique Kidjo is dit jaar samen met theaterregisseur Nicolas Stemann associate artist. Tijdens het festival in juni zijn haar voorstellingen Mother NatureYemandja en Ifé te bezoeken. Een gesprek over haar werk en drijfveren.  

lees interview

Maak kennis met Nicolas Stemann

Maak kennis met Nicolas Stemann

De Duitse theaterregisseur Nicolas Stemann is dit jaar samen met zangeres Angélique Kidjo associate artist van het Holland Festival 2022. Tijdens het festival in juni zijn van hem onder andere de werken Kein Licht, Contre-enquêtes en Der Besuch der alten Dame te zien.

lees interview

HF Young

HF Young

HF Young is voor iedereen tot en met 39 jaar die meer wil weten over kunstenaars en thema’s die aan bod komen in het Holland Festival. Bovendien krijg je korting op geselecteerde voorstellingen: de HF Young Favourites.

We bieden een programma waarin artistieke vernieuwing centraal staat, het experiment niet wordt geschuwd en waarin ruimte is voor discussie.

-> lees meer

Schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws