geef aan Euphoria

geef aan Euphoria

spectaculaire film-installatie stelt het kapitalisme aan de kaak


In 2023 willen wij Euphoria presenteren, een bijzonder en ambitieus project waarvoor we je financiële hulp vragen. Euphoria is de spectaculaire nieuwe muziek-filminstallatie van de Duitse filmmaker en videokunstenaar Julian Rosefeldt (1965), die in 2017 de publieksfavoriet Manifesto presenteerde met Cate Blanchett in de hoofdrol.

Help mee en doneer nu!


Over Euphoria

Julian Rosefeldt maakt spectaculaire, visueel adembenemende filminstallaties. Zijn werk Euphoria presenteert in muziek en film de meest uiteenlopende uitspraken over het kapitalisme, afkomstig van Karl Marx en Ayn Rand tot Mick Jagger. Zo maakt hij zowel de 'euforische' als de destructieve kant van het consumentisme voelbaar.

De grootschalige, overweldigende filminstallatie is te zien in de enorme Amsterdamse Centrale Markthal. Teksten over economie en kapitalisme worden gesproken en gezongen door veelgeprezen performers als Giancarlo Esposito, Virginia Newcomb en Cate Blanchett, gefilmd op indrukwekkende locaties. Ze worden in surround video muzikaal ondersteund door honderdvijftig jonge zangers van het Brooklyn Youth Chorus en opgezweept door vijf gevierde hedendaagse jazzdrummers, onder wie Terri Lyne Carrington, Peter Erskine en Antonio Sanchez.

credits
In opdracht van en geproduceerd door Park Avenue Armory; in co-opdracht van Holland Festival, Ruhrtriennale Festival of the Arts, RISING Melbourne; in samenwerking met Sydney Festival en Weltkulturerbe Völklinger Hütte.Help Euphoria mogelijk maken
Holland Festival wil Euphoria in juni 2023 zeventien dagen lang presenteren in de Amsterdamse Centrale Markthal. Het wordt een uitzonderlijke installatie op een locatie die normaal gesproken niet voor publiek toegankelijk is. Hiervoor is een groot budget nodig, onder andere voor meerdere grote beeldschermen en de nieuwste, hoogwaardige AV-systemen. Om dit grote project in het Holland Festival te realiseren hebben we je hulp nodig.