medewerker development: particulieren

Het Holland Festival, het internationale podiumkunstenfestival in juni, is op zoek naar een
Medewerker development: particulieren

Minimaal 4 dagen per week, en in het festival in juni 5 dagen per week.

Houd je van theater, dans, muziek en muziektheater? Weet je anderen enthousiast te maken daarvoor? Heb je oprechte belangstelling voor mensen en minimaal 4 jaar ervaring met het vak development? Kom dan werken bij het Holland Festival! 

In deze functie ben je een van de gezichten van het Holland Festival met als belangrijkste taak het verbinden van onze Vrienden. Je bent gedreven om hen te betrekken, benut de kansen die je ziet en haalt daarin goede resultaten die belangrijk zijn: het festival kan niet zonder hun steun. 

Werkzaamheden zijn onder andere:

 • Ontwikkelen en onderhouden van waardevolle relaties met (potentiële) particuliere donateurs voor de vier Vriendenkringen van Liefhebbers, Jonge Begunstigers, Begunstigers en Beschermers en met overige particuliere schenkers;
 • Verder ontwikkelen en uitvoeren van een beleid voor nalatenschappen;
 • Coördineren van de Vriendenadministratie en communicatie-uitingen voor Vrienden en relaties;
 • Goed inzicht hebben in de kaartverkoop om gegevens te kunnen gebruiken voor werving en relatiebeheer;
 • Zorgen voor een effectief en aantrekkelijk activiteitenprogramma per festivaljaar, met ontvangsten en evenementen tijdens en buiten het festival.

Ben jij:

 • Communicatief en voel je je thuis in verschillende groepen;
 • Flexibel, doel- en resultaatgericht;
 • Nauwkeurig en initiatiefrijk;
 • Empathisch, attent, verbindend, vrolijk, en een tikje eigenzinnig;
 • Vloeiend in Nederlands en Engels, mondeling én schriftelijk;
 • Een teamspeler, die senior genoeg is om zelfstandig te werken? 

Dan horen we graag van je.

We zijn geïnteresseerd in mensen met development- of fondsenwervingservaring, maar als je denkt dat deze baan perfect bij jou past en je hebt een andere route genomen: neem dan contact op voor een informeel gesprek, want de juiste persoon is belangrijker dan het juiste cv. 

Het Holland Festival omarmt de rijkdom aan perspectieven die mensen met verschillende achtergronden samen bieden. Mensen van alle achtergronden zijn welkom en worden aangemoedigd te solliciteren. 

Wij bieden

Binnen de podiumkunsten bieden wij een competitief salaris dat aansluit op je werkervaring, en uitstekende arbeidsvoorwaarden (met o.a. persoonlijk opleidingsbudget, theaterbudget, personeelsregeling voor tickets voor het jaarlijkse festival, personeelsuitjes en maandaglunches). We hechten waarde aan jouw verdere professionele groei en faciliteren dat graag. Je start met een contract voor bepaalde tijd (een jaar) met de mogelijkheid tot verlenging. 

Reageren?

Upload je CV met motivatiebrief, gericht aan Mathilde Smit, hoofd Development, uiterlijk 25 september via deze link. Neem voor meer informatie contact op met Mathilde, via 020 7882118 of [email protected]

Procedure

1e gespreksronde: week van 2 oktober
2e gespreksronde: week van 16 oktober
Afronding procedure (inclusief arbeidsvoorwaarden): week van 23 oktober
Startdatum: z.s.m. na 1 november

Het Holland Festival stelt geen prijs op acquisitie naar aanleiding van deze vacature.