LAATSTE NIEUWS

We houden u graag op de hoogte van het laatste nieuws omtrent het Holland Festival.

 • 24 juni 2020

  Holland Festival 2020 verbindt makers en publiek in gefragmenteerde tijd

  Het Holland Festival 2020 kende een uitzonderlijke jaargang, door de coronapandemie ging het voor het eerst in zijn geschiedenis fysiek niet door. In plaats daarvan kreeg het een online programma als invulling. Holland Festival online programma 2.0-2.0 was de 73ste editie van het festival en de tweede waarbij gewerkt werd met een associate artist.

  Lees verder
 • 23 juni 2020

  Aktie Notenkraker in context

  In 1969 bracht het artistiek collectief De Notenkrakers met de opera Reconstructie een spraakmakende ode aan Che Guevarra en het communisme. De roep om meer engagement en experiment in het theater kreeg later dat jaar vervolg in Aktie Tomaat en Aktie Notenkraker. Wat is daar nu van over?

  Lees verder
 • 02 juni 2020

  Holland Festival Online Programma 2.0-2.0

  Het Holland Festival presenteert van 11 tot en met 21 juni een online programma dat zo dicht mogelijk bij de kern en de essentie van het oorspronkelijke programma blijft, dat vanwege de coronacrisis is afgelast. Samen met artiesten van over de hele wereld die in het festival 2020 zouden optreden, is een alternatief online programma samengesteld.

  Lees verder
 • 30 mei 2020

  Actrice Irm Hermann overleden

  De Duitse actrice Irm Hermann is op 77-jarige leeftijd overleden. Zij was in het Holland Festival te zien in twee producties van Christoph Schlingensief: Eine Kirche der Angst vor dem Fremden in mir (2009) en Mea Culpa (2011).

  Lees verder
 • 29 mei 2020

  Lucie Horsch ontvangt Nederlandse Muziekprijs

  Blokfluitist Lucie Horsch ontvangt de Nederlandse Muziekprijs uit handen van Ingrid van Engelshoven, minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. We hopen van harte gezien de huidige omstandigheden dat de minister de prijs uitreikt tijdens een concert van het Orkest van de Achttiende Eeuw en indien mogelijk Cappella Amsterdam in het kader van het Holland Festival.

  Lees verder
 • 19 mei 2020

  Koning in gesprek met festivalsector

  Koning Willem-Alexander heeft gisteren, maandag 18 mei 2020, in een gesprek met verschillende festivalorganisaties zijn grote waardering uitgesproken voor de festivals in Nederland.

  Lees verder
 • 07 mei 2020

  Minister Van Engelshoven op bezoek

  Minister van Cultuur Ingrid van Engelshoven bracht woensdag 6 mei een bezoek aan het Amsterdamse Muziekgebouw om met Joost Westerveld, directeur Amsterdam Sinfonietta, en Emily Ansenk, directeur Holland Festival, te spreken over de situatie waarin de culturele sector momenteel verkeert.

  Lees verder
 • 22 april 2020

  HOLLAND FESTIVAL 2020 AFGELAST, ‘ONLINE FESTIVAL’ IN VOORBEREIDING

  Met grote spijt ziet het Holland Festival zich genoodzaakt de 73e editie af te gelasten. De door de coronapandemie aanhoudende, binnen- en buitenlandse beperkingen en onzekerheden maken het onmogelijk om het internationale podiumkunstenfestival plaats te laten vinden. De festivalorganisatie onderzoekt alternatieve manieren om in juni toch een deel van het programma te kunnen tonen.

  Lees verder
 • 03 april 2020

  Update editie 2020

  Ook het Holland Festival neemt zijn verantwoordelijkheid om er alles aan te doen om te voorkomen dat het coronavirus zich verder verspreid. Dit doen we met een stappenplan dat we dag tot dag kunnen aanpassen.

  Lees verder
 • 01 april 2020

  Tongues Untied afgelast

  Door de verlenging van de coronamaatregelen tot dinsdag 28 april aanstaande wordt het filmprogramma Tongues Untied, dat op zondag 26 april zou plaatsvinden in bioscoop Het Ketelhuis, helaas afgelast.

  Lees verder
 • Reinbert de Leeuw overleden

  Lees verder
 • 11 februari 2020

  Holland Festival 2020: met Bill T. Jones op zoek naar een 'wij'

  Associate artist dit jaar is de Amerikaanse choreograaf, regisseur, schrijver en danser Bill T. Jones. Van hem zal onder meer de nieuwe voorstelling Deep Blue Sea te zien zijn, waarin Jones reflecteert op de wisselwerking tussen individu en groep. Ook veel andere voorstellingen dit jaar, zoals van wereldster Sami Yusuf, staan in het teken van vraagstukken rondom identiteit en verbinding.

  Lees verder