LAATSTE NIEUWS

We houden u graag op de hoogte van het laatste nieuws omtrent het Holland Festival.

 • Nalaten aan cultuur

  Negen prominente culturele instellingen slaan vanaf vandaag de handen ineen om gezamenlijk een breed publiek te bereiken en de aandacht voor nalaten aan een cultureel goed doel te vergroten.

  Lees verder
 • Livestream wereldpremière May van Louis Andriessen

  Op zaterdag 5 december vanaf 14:00 kun je live luisteren – en kijken – naar het nieuwe werk May van componist Louis Andriessen.

  Lees verder
 • componist Rahayu Supanggah overleden

  Dinsdag 10 november is de Indonesische componist Rahayu Supanggah overleden. In het Holland Festival 2017 werd zijn muziek door hem en zijn gamelanorkest live uitgevoerd als soundtrack bij Garin Nugrohos zwijgende film Setan Jawa.

  Lees verder
 • 12 oktober 2020

  Gisèle Vienne en
  Ryuichi Sakamoto Associate Artists voor Holland Festival 2021

  De Frans-Oostenrijkse theatermaker Gisèle Vienne (1976) en de Japanse componist Ryuichi Sakamoto (1952) zijn benoemd tot associate artists voor het Holland Festival in 2021. Beide kunstenaars zijn bijzonder veelzijdig en hebben een brede belangstelling voor kunst in uiteenlopende disciplines.

  Lees verder
 • Fonds 21 ook in 2021 hoofdbegunstiger

  Het Holland Festival is heel blij dat Fonds 21 zich voor volgend jaar weer als hoofdbegunstiger aan het festival heeft verbonden.

  Lees verder
 • 23 juni 2020

  Aktie Notenkraker in context

  In 1969 bracht het artistiek collectief De Notenkrakers met de opera Reconstructie een spraakmakende ode aan Che Guevarra en het communisme. De roep om meer engagement en experiment in het theater kreeg later dat jaar vervolg in Aktie Tomaat en Aktie Notenkraker. Wat is daar nu van over?

  Lees verder
 • 24 juni 2020

  Holland Festival 2020 verbindt makers en publiek in gefragmenteerde tijd

  Het Holland Festival 2020 kende een uitzonderlijke jaargang, door de coronapandemie ging het voor het eerst in zijn geschiedenis fysiek niet door. In plaats daarvan kreeg het een online programma als invulling. Holland Festival online programma 2.0-2.0 was de 73ste editie van het festival en de tweede waarbij gewerkt werd met een associate artist.

  Lees verder
 • 02 juni 2020

  Holland Festival Online Programma 2.0-2.0

  Het Holland Festival presenteert van 11 tot en met 21 juni een online programma dat zo dicht mogelijk bij de kern en de essentie van het oorspronkelijke programma blijft, dat vanwege de coronacrisis is afgelast. Samen met artiesten van over de hele wereld die in het festival 2020 zouden optreden, is een alternatief online programma samengesteld.

  Lees verder
 • 29 mei 2020

  Lucie Horsch ontvangt Nederlandse Muziekprijs

  Blokfluitist Lucie Horsch ontvangt de Nederlandse Muziekprijs uit handen van Ingrid van Engelshoven, minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. We hopen van harte gezien de huidige omstandigheden dat de minister de prijs uitreikt tijdens een concert van het Orkest van de Achttiende Eeuw en indien mogelijk Cappella Amsterdam in het kader van het Holland Festival.

  Lees verder
 • 19 mei 2020

  Koning in gesprek met festivalsector

  Koning Willem-Alexander heeft gisteren, maandag 18 mei 2020, in een gesprek met verschillende festivalorganisaties zijn grote waardering uitgesproken voor de festivals in Nederland.

  Lees verder
 • 07 mei 2020

  Minister Van Engelshoven op bezoek

  Minister van Cultuur Ingrid van Engelshoven bracht woensdag 6 mei een bezoek aan het Amsterdamse Muziekgebouw om met Joost Westerveld, directeur Amsterdam Sinfonietta, en Emily Ansenk, directeur Holland Festival, te spreken over de situatie waarin de culturele sector momenteel verkeert.

  Lees verder
 • 22 april 2020

  HOLLAND FESTIVAL 2020 AFGELAST, ‘ONLINE FESTIVAL’ IN VOORBEREIDING

  Met grote spijt ziet het Holland Festival zich genoodzaakt de 73e editie af te gelasten. De door de coronapandemie aanhoudende, binnen- en buitenlandse beperkingen en onzekerheden maken het onmogelijk om het internationale podiumkunstenfestival plaats te laten vinden. De festivalorganisatie onderzoekt alternatieve manieren om in juni toch een deel van het programma te kunnen tonen.

  Lees verder