Fondsen & Stichtingen

De betrokkenheid van Nederlandse en internationale fondsen en stichtingen zijn van onschatbare waarde voor het Holland Festival. Dankzij hun steun is het festival een serieuze speler op het wereldpodium en kan het grensverleggende podiumkunst van wereldklasse tonen aan een groot en breed publiek.

 

Door langdurige en projectmatige samenwerkingen kan het Holland Festival artistiek-inhoudelijke ambities en publieksambities realiseren. Zoals het presenteren van nieuw, grootschalig werk van internationaal erkende makers, het investeren in artistieke ontwikkelingen, het ondersteunen van Nederlandse mid-career kunstenaars met internationale ambities en het leggen van verbindingen in en met de stad Amsterdam en uiteenlopende publieksgroepen. 

 

Het Holland Festival gelooft dat podiumkunst van over de hele wereld voor iedereen van meerwaarde kan zijn: het verrast, ontroert en nodigt uit om na te denken over onszelf, de maatschappij en de ander. Daarom zet het festival zich doelgericht in om een divers publiek in aanraking te brengen met onze meerstemmige programmering.

 

Is er vanuit een stichting interesse in samenwerking met het Holland Festival, dan gaan wij graag vrijblijvend in gesprek over een mogelijke samenkomst van onze doelen.  

 

Wij zijn de volgende fondsen en stichtingen heel dankbaar voor hun steun aan het Holland Festival 2021:

Productiepartner | Ammodo
Stichting Ammodo heeft zich voor de jaren 2018-2022 verbonden aan het Holland Festival als Productiepartner. Ammodo ondersteunt jaarlijks een aantal internationale coproducties en eigen initiatieven van het Holland Festival. De ondersteunde producties worden jaarlijks gepresenteerd op de website en in het programmaboek onder de noemer Ammodo x Holland Festival.

Ieder jaar toont het festival internationale podiumkunst die verrijkt, verbindt en aanzet tot nadenken over zichzelf en de wereld. Dankzij de structurele bijdrage van Ammodo kan het Holland Festival grensverleggende voorstellingen en coproducties tonen van makers van over de hele wereld, en nieuwe ontwikkelingen binnen de podiumkunsten naar Nederland brengen.”– Emily Ansenk, directeur Holland Festival

Hoofdbegunstiger | Fonds 21
Het Holland Festival is bijzonder trots op de langdurige samenwerking met Fonds 21. Sinds 2008 is Fonds 21 Hoofdbegunstiger van het Holland Festival. Met die bijdrage kan het festival grootschalige, bijzondere projecten realiseren die een groot en breed publiek in aanraking brengt met podiumkunst. Fonds 21 onderschrijft de ambitie van het Holland Festival om met behoud van kwaliteit het festival toegankelijker te maken voor nieuwe publieksgroepen.

  “Fonds 21 verbindt zich in 2020 opnieuw als hoofdbegunstiger aan het Holland Festival. Dat doen we met plezier en overtuiging. Het Holland Festival heeft een actuele en internationale programmering en zet zich in om het programma toegankelijk te maken voor verschillende publieksgroepen. Dat past bij ons fonds. We hebben vertrouwen in de nieuwe koers van directeur Emily Ansenk om een breder en jonger publiek enthousiast te maken voor dit toonaangevende festival.”  - Marie Hélène Cornips, voormalig directeur Fonds 21


VSBfonds
VSBfonds ondersteunt initiatieven van en voor iedereen die actief wil meedoen aan de samenleving. In de vorm van donaties, praktische kennis en netwerken. Het fonds wil bijdragen aan de zelfredzaamheid en samenredzaamheid in ons land. Door sociale en culturele projecten te steunen en door studiebeurzen te verstrekken. Zodat iedereen zijn of haar plek krijgt in onze diverse samenleving en kan groeien, leren en leven met én dankzij elkaar. Vandaar het motto van het fonds: ‘Iedereen doet mee’. Met de terugkerende steun van VSBfonds werkt het Holland Festival doelgericht aan zijn maatschappelijke rol, als platform voor verrijking en verbinding. Samen brengen we een zo groot en breed mogelijk publiek in contact met voorstellingen die verrassen, ontroeren, de blik verruimen en een brug slaan tussen publieksgroepen. Dit zorgt vaak voor een bredere kijk op de wereld en de maatschappij waarin we leven.

Prins Bernhard Cultuurfonds

Het Prins Bernhard Cultuurfonds staat als bevlogen pleitbezorger van cultuur dichtbij het Nederlandse muziekleven. In de loop der jaren hebben het Prins Bernhard Cultuurfonds en het Holland Festival een duurzame relatie opgebouwd die ten goede komt aan bijzondere muziekvoorstellingen en compositieopdrachten voor erkende en veelbelovende Nederlandse kunstenaars. 

Fonds Podiumkunsten
Met de steun van Fonds Podiumkunsten kan het Holland Festival Nederlandse componisten voorzien van compositieopdrachten. Het festival onderscheidt zich zo met artistiek vernieuwend aanbod, en de makers kunnen een stap zetten richting excellentie. 


Goethe-Institut
Het Goethe-Institut is een trouwe, vaste partner van het Holland Festival. Door de betrokkenheid van het Goethe-Institut kan het festival toonaangevende voorstellingen van Duitse makers presenteren en internationale culturele samenwerking verder stimuleren en bevorderen. 


M.A.O.C. Gravin van Bylandt Stichting
Met de terugkerende steun van de Gravin van Bylandt Stichting kan het festival podiumkunst van wereldklasse presenteren dat het cultureel erfgoed in Nederland verrijkt en de actualiteit aan de kaak stelt. De bijdrage van de Gravin van Bylandt Stichting voor het jaar 2020 wordt doorgeschoven naar 2021, voor de presentatie van een grootschalig project dat een brug slaat tussen meerdere disciplines.


Institut Français des Pays-Bas
Het Institut Français des Pays-Bas promoot de Franse cultuur in de breedste zin van het woord. Als trouwe partner van het Holland Festival dragen ze bij aan voorstellingen van Franse makers. In 2020 hebben ze bijgedragen aan de promotie van de videoclip Once Upon a Time, an Iron Rose… «work in progress» van de bekroonde Malinese singer-songwriter Rokia Traoré.