Sponsoring

Word sponsor van het Holland Festival en maak mede mogelijk dat we onze blik naar andere culturen verruimen en de meest veelzijdige voorstellingen naar Nederland halen voor een groot, internationaal publiek. 

Waarom partner worden?
Het Holland Festival zoekt verbinding met bedrijven die, net als het festival zelf, waarde hechten aan innovatie en internationale samenwerking, die een brede doelgroep hebben en bovendien een positieve bijdrage leveren aan de wereld van morgen. We vinden het belangrijk om samenwerkingen aan te gaan vanuit de ervaring dat we elkaar kennis en expertise te bieden hebben, naast het creëren van draagvlak voor elkaars missie. 

Als sponsor van het Holland Festival ondersteun je een internationaal, onderscheidend en toonaangevend festival dat ieder jaar een groot en breed publiek trekt (gemiddeld 75.000 bezoekers) en help je de positie van het festival als voorloper te behouden. Je draagt bij aan talentontwikkeling, een vitaal cultureel leven in Amsterdam en je ziet podiumkunst van topniveau die ontroert, verbindt en aanzet tot nadenken. Daarnaast bieden we onze sponsors zichtbaarheid online, in de stad Amsterdam en op de culturele podia. Je krijgt toegang tot ons professionele netwerk, kunt relaties uitnodigen en komt in aanraking met andere bedrijven in een inspirerende omgeving. 

Sponsormogelijkheden
Holland Festival sponsor worden kan op meerdere manieren: van HF Business (vanaf € 5.000) tot Projectpartner (vanaf € 30.000) of Hoofdsponsor (vanaf € 100.000). Steun bijvoorbeeld een specifieke voorstelling of kunstenaar, het contextprogramma of gratis toegankelijke voorstellingen in de openbare ruimte. 


Als dank
Als dank bieden wij je een onvergetelijke Holland Festival-ervaring met bijzondere ontvangsten en op maat gemaakte programma’s rondom voorstellingen die de blik verruimen en verrijken. Wij gaan graag met je in gesprek over wat we voor elkaar kunnen betekenen. Als partner van het Holland Festival kunnen we je bijvoorbeeld het volgende bieden:

• Ontmoetingen met onze programmamakers of deelnemende kunstenaars;
• Uitnodigingen voor toonaangevende en gedurfde voorstellingen die een onvergetelijke ervaring bieden voor je relaties en partners;
• Het bereiken van nieuwe en gewenste doelgroepen binnen het grote, internationale festivalpubliek;
• Het stimuleren van creativiteit binnen je bedrijf;
• Zichtbaarheid in de stad Amsterdam, online en op voorstellingslocaties 

Geïnteresseerd in een mogelijke samenwerking met het Holland Festival? Laat het ons weten! We vertellen graag meer over het ondernemerschap van het festival, het aankomende programma en mogelijkheden om als partner betrokken te zijn bij deze topinstelling. 

Meer informatie over onze inkomsten
Om een serieuze speler op het wereldpodium te blijven is het Holland Festival afhankelijk van duurzame partners en projectsponsoring, steun van fondsen en particuliere donateurs. De inkomsten komen voor ongeveer 60% uit bijdragen van de rijksoverheid en Gemeente Amsterdam. Het festival haalt jaarlijks ca. 15% inkomsten uit ticketverkoop en 25% komt van schenkingen, partnerships en fondsen. 

Fiscaal voordeel bij giften van bedrijven
Het Holland Festival heeft de culturele ANBI-status en daarom zijn giften aftrekbaar van de vennootschapsbelasting. Onder de Geefwet is bij een zakelijke gift een multiplier van 50% ingesteld met een maximum van € 2.500. Dat betekent dat bij een zakelijke gift van € 5.000 de gever maximale aftrek geniet met betrekking tot de vennootschapsbelasting. Bij een gift van € 5.000 is het aftrekbedrag € 7.500. Aftrek vennootschapsbelasting is dan 25%. De gift kost netto € 5.000 - € 1.750 = € 3.250.
Zie ook onze online rekenmodule