Het Concertgebouw

Het Concertgebouw

Adres: Concertgebouwplein 10, 1071 LN Amsterdam
Contact: contact@concertgebouw.nl of 020 - 671 83 45 (10.00 - 17.00 uur)

Typen rolstoelen
Aangezien niet alle rolstoelplaatsen even geschikt zijn voor verschillende typen rolstoelen, raden wij aan eerst telefonisch advies in te winnen bij de afdeling Verkoop van Het Concertgebouw: 020 - 671 83 45 (regulier tarief). Houdt er rekening mee dat rolstoelen of rollators niet in het gangpad kunnen blijven staan. De aanwezige suppoosten kunnen uiteraard desgewenst assisteren.

Slechthorenden
In de Grote en Kleine Zaal van Het Concertgebouw kunnen bezoekers met een gehoorbeperking gebruikmaken van systemen voor gehoorondersteuning. Je kunt gebruikmaken van een radio-ontvanger met een hoofdtelefoon of lus. De lus koppelt het geluid rechtstreeks met je eigen hoorapparaat. Je kunt op deze ontvanger, door middel van een mini-koptelefoonplugje, eventueel ook je eigen apparatuur voor gehoorondersteuning aansluiten. Deze voorzieningen zijn te verkrijgen bij de garderobes van de Grote en de Kleine Zaal. Hier zijn ook testzenders geplaatst. Zo kun je vóór je in de zaal plaatsneemt je apparatuur optimaal instellen.

Hulphonden
Een officieel getrainde hulphond (zoals een blindengeleidehond) mag mee naar het concert. Het meenemen van huisdieren, waaronder honden, is in Het Concertgebouw niet toegestaan.

Beschermd vervoer
Connexxion biedt beschermd vervoer voor Amsterdammers van 75 jaar en ouder zonder lichamelijke beperking die liever niet meer met het gewone openbaar vervoer willen reizen. Bel 0800 0643 (gratis) voor meer informatie.

Zie ook de website van Het Concertgebouw