FAQ

FAQ

veelgestelde vragen

Heb je een vraag over het Holland Festival 2022 of over de ticketverkoop? Hieronder vind je de meest gestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen, neem dan contact op via info@hollandfestival.nl

Wanneer vindt het festival plaats?
Het Holland Festival 2022 vindt plaats van 3 tot en met 26 juni. 

Wanneer start de ticketverkoop?
Op woensdag 9 maart wordt het volledige programma bekendgemaakt. Op die dag start ook de ticketverkoop. Vrienden van het Holland Festival kunnen al vanaf 28 februari bestellen. 

Zijn er aan corona gerelateerde regels, waaraan ik me tijdens mijn bezoek moet houden? 

Alle voorstellingen vinden plaats binnen de op dat moment geldende regels m.b.t. coronapreventie. Iedereen die het festival bezoekt, ontvangt van tevoren een mail met daarin alle regelgeving rond dat bezoek. Deze servicemail met instructies is afkomstig van de locatie van de betreffende voorstelling, bijvoorbeeld van het Muziekgebouw, Koninklijk Theater Carré, Internationaal Theater Amsterdam, Frascati, of Nationale Opera & Ballet. Voor andere voorstellingen stuurt het Holland Festival zelf een servicemail. Dit betekent dat servicemails en regels per voorstelling inhoudelijk van elkaar kunnen verschillen. 

Waar vind ik informatie over het programma/ de voorstellingen? 
Hier vind je het hele programma met alle informatie over de voorstellingen.

Welke voorstellingen kan ik online bekijken?
Van de volgende voorstellingen zijn online streams te bekijken: worden binnenkort aangekondigd.

Kan ik de streams ook vanuit een ander land dan Nederland bekijken?
Bijna alle streams zijn vanuit de hele wereld te bekijken. 

Zijn de streams betaald of gratis?
Voor de streams moet je tickets kopen.  

Waar vind ik informatie over prijzen en de verkoop van tickets? 
Alle prijzen en informatie over de ticketverkoop zijn te vinden op de afzonderlijke voorstellingspagina’s. Algemene informatie over ticketverkoop is hier te vinden.   

Ik ben slecht ter been of zit in een rolstoel. Kan ik het Holland Festival bezoeken?
Het Holland Festival wil voor zo veel mogelijk mensen toegankelijk zijn. De toegankelijkheid is afhankelijk van de locatie waar de voorstelling plaatsvindt. Kijk voor meer informatie op deze pagina of op de website van het betreffende theater. Het is ook mogelijk om te bellen met de Holland Festivalticketlijn: +31 (0)20 5237787. 

Wat doet het Holland Festival als het festival (deels) niet door kan gaan? 
De programmering is zo opgezet dat alle producties ook met kleine publieksaantallen kunnen plaatsvinden. Als het Holland Festival voorstellingen moet annuleren wegens veranderde omstandigheden of maatregelen als gevolg van de coronapandemie, dan heeft iedere bezoeker de keuze om gekochte festivaltickets te ruilen voor tickets van een andere voorstelling, het volledige bedrag van de aankoop terugbetaald te krijgen of het bedrag te doneren.  

Wat is het doel van het Holland Festival?  
Elk jaar in juni toont het Holland Festival grensverleggende voorstellingen van makers van over de hele wereld en nieuwe ontwikkelingen binnen de podiumkunsten. Het festival programmeert theater, dans, muziek, muziektheater en opera, maar ook multidisciplinaire vormen en cross overs met beeldende kunst, digitale kunst, fotografie en film. Hierbij zijn artistieke vernieuwing, innovatie en experiment al sinds de oprichting in 1947 de kernwaarden van het festival. 

Wie zijn de associate artists van 2022 en wat is hun rol? 
Voor het Holland Festival in 2022 zijn de Frans-Beninse zangeres Angélique Kidjo (1960) en de Duitse theaterregisseur Nicolas Stemann (1968) benoemd tot associate artists. Van beide kunstenaars presenteert het festival nieuw en recent werk. Sinds 2019 werkt het Holland Festival jaarlijks samen met een of twee associate artist(s). Het festival belicht behalve hun werk ook thema’s die voor hen van betekenis zijn, evenals aan hen gerelateerde kunstenaars. 

Zijn er dit jaar ook inleidingen? 
In samenwerking met De Groene Amsterdammer is er bij iedere voorstelling een inleidende podcast te beluisteren. De podcasts zijn hier te beluisteren.

Waar kan ik de algemene voorwaarden vinden?
De algemene voorwaarden voor het bezoeken van het festival vind je hier.