Eye Filmmuseum

Eye Filmmuseum

Adres: IJpromenade 1, 1031 KT, Amsterdam

Het volledige gebouw van Eye is toegankelijk voor mensen in rolstoel of met een andere beperking. De lift om bij de ontvangstbalie te komen bevindt zich rechts naast de trap van de hoofdentree.

Alle verdiepingen van Eye zijn per lift bereikbaar. In de filmzalen van Eye zijn altijd twee plaatsen gereserveerd voor rolstoelen. In Cinema 2 en 3 bevinden deze plaatsen zich achterin de zaal en in Cinema 1 en 4 bevinden deze plaatsen zich voorin de zaal (eerste rij). Vooraf reserveren is niet noodzakelijk, maar het is fijn als je je komst even meldt via [email protected].

Invalidenparkeerplaats
Er zijn twee invalidenparkeerplaatsen in de parkeergarage van de A'DAM Toren. We raden je aan de uitgang 'A'DAM Toren' te nemen bij het verlaten van de parkeergarage, deze heeft een rolstoelvriendelijke automatische buitendeur.

Rolstoel en rollator beschikbaar
Je kunt vooraf een rolstoel of rollator reserveren bij de receptie van Eye: mail naar [email protected] met vermelding van de datum en tijd van je bezoek.

Ringleiding
Eye heeft ringleidingen in alle zalen, vraag ernaar bij de medewerkers bij de balie.

Audiodescripte en ondertiteling via Earcatch en Subcatch
De Earcatch-app biedt audiodescriptie bij (première)films. Als Earcatch audiodescriptie biedt bij een film, staat dat op de filmpagina vermeld. Zie ook het gehele Earcatch aanbod. Via de Subcatch-app wordt ondertiteld wat je niet hoort. Als een film op de Subcatch-app beschikbaar is, staat dat op de filmpagina vermeld. 

Honden
Honden zijn toegestaan in Eye Bar Restaurant/de arena, maar niet in het Panorama, de tentoonstellingsruimte of de filmzalen. Honden dienen altijd te worden aangelijnd en onder toezicht te staan. Blindengeleidenhonden zijn natuurlijk wel overal welkom.