Ga naar de hoofdcontent
Gezocht: publieksservice-medewerker (m/v/x)

Gezocht: publieksservice-medewerker (m/v/x)

tijdelijk festivalmedewerker

Wil jij deel uitmaken van een internationaal cultureel team?
Word jij blij van kunst en cultuur en wil je ook eens een kijkje nemen achter de schermen?
Ben jij multi-inzetbaar en hou je van afwisselende taken en geen werkdag die hetzelfde is?
Dan zijn we op zoek naar jou!

Jouw werkzaamheden als publieksservice-medewerker

 • Kaartcontrole en informatieverstrekking aan publiek; het publiek ziet jou als eerste als ze het theater binnenkomen. Je heet ze hartelijk welkom, scant de tickets en beantwoordt eventuele vragen.
 • Verkoop van merchandise; het Holland Festival heeft een breed (duurzaam) merchandise-assortiment dat bijvoorbeeld bestaat uit t-shirts, tote bags en drinkflessen. Je staat achter een balie en helpt geïnteresseerde bezoekers. Daarnaast kunnen bezoekers ook vragen hebben over het theater of de voorstelling die zij bezoeken.
 • Suppoosten bij kunstinstallaties; naast muziek- en theatervoorstellingen zijn er ook kunstinstallaties.
 • Garderobewerkzaamheden; Je neemt de jassen/tassen van het publiek aan en hangt deze in de garderobe.
 • Kaartverkoop op locatie; Het Holland Festival heeft een centrale kassa. Misschien is dit vandaag je werkplek, maar misschien ben je wel ingedeeld bij de kassa in een theater. Hier help je bezoekers die nog last minute een kaartje willen kopen.
 • Gastheer/-vrouw/-persoon bij ontvangsten; Het Holland Festival heeft een hoop vrienden en begunstigers om het festival mogelijk te maken. Er worden avonden georganiseerd om deze mensen te bedanken.

Zo kan jouw werkdag eruit zien
Om 19 uur meld je je bij de artiesteningang van het theater. Je komt binnen in de artiestenfoyer/backstageruimte en ziet je collega’s waarmee je vorig weekend samenwerkte in een ander theater. Om 19.30 uur heb je een briefing met de (technisch) producent van de voorstelling. Er wordt verteld hoe de avond gaat verlopen en wat er van je verwacht wordt. Op je rooster stond dat je vanavond tickets zou scannen, maar de producent deelt je in bij de garderobe. Je vindt het niet erg; een festival is een dynamische werkplek die altijd in beweging is. Afhankelijk van de werkplek die je vanavond vervult, zou het kunnen dat je de voorstelling mag zien. Wat een cadeautje! Lukt dit vanavond niet, dan zal het vast snel een andere keer lukken. Na afloop van de voorstelling help je met opruimen en drink je nog een drankje met je collega’s in de artiestenfoyer. Je hebt goede verhalen gehoord van het publiek vanavond, dus je besluit morgenavond naar het theater te komen en hoopt met je personeelspas een kaartje te kunnen bemachtigen. 

Wat wij je aanbieden

   • Een vergoeding van €19,50 bruto per uur. Wij werken met verloning.nl; hier kun je werken op opdrachtbasis maar zonder het gedoe van administratie, KVK- of btw-nummer. Dat doen zij allemaal voor je. Daarnaast ben je via Holland Festival verzekerd als medewerker. Op deze manier hou jij netto het hoogst mogelijke bedrag over, maar heb je wel alle zekerheden die wij belangrijk vinden. Zzp’en is helaas niet mogelijk in verband met de wet DBA.
   • De werkzaamheden zijn in Amsterdam. Meestal in een ‘echt’ theater, maar soms ook in een gebouwd (locatie)theater zoals bijvoorbeeld de Gashouder of een loods in Amsterdam Noord. Kijk hier voor alle festivallocaties. 
   • De werktijden zijn onregelmatig; meestal overdag of ’s avonds en kunnen plaatsvinden tussen 06:00 uur en 02:00 uur en soms ’s nachts. Na 00:00 uur is de vergoeding 25% hoger. Tijdens weekend- en feestdagen ontvang je het reguliere tarief van €19,50 per uur. Je wordt altijd voor minimaal 3 uur opgeroepen en betaald. Kortere diensten bestaan niet.
   • Het is belangrijk dat je regelmatig inzetbaar bent in de maand juni (alleen in de weekenden is ook oké).
   • Je krijgt een personeelspas waarmee je met korting voorstellingen van het Holland Festival kunt bezoeken. Daarnaast krijg je een Holland Festival T-shirt.
   • Er worden leuke samenkomsten, activiteiten en medewerkersborrels georganiseerd waarbij je je collega’s nóg beter leert kennen.
   • Je krijgt een unieke kijk achter de schermen van bijzondere internationale producties en bent daarmee onderdeel van een enthousiast en internationaal team.

Wat breng jij mee? 

 • Je bent een sociale vlinder en teamspeler in hart en nieren! Je verheugt je erop om een breed scala aan mensen te ontmoeten in het bruisende internationale oproepkrachtenteam. Daarnaast vind je samenwerken met verschillende persoonlijkheden een toffe uitdaging!
 • Een 9-tot-5-mentaliteit is niet aan jou besteed! Jij omarmt de avontuurlijke kant van de werkwereld, waar werkzaamheden vaak ’s avonds en in het weekend plaatsvinden. Flexibiliteit is jouw tweede natuur; je koestert het onverwachte en staat open voor spontane wendingen op een werkdag die altijd vol verrassingen zit.
 • Je beschikt over de mogelijkheid om ’s avonds laat (en eventueel ’s nachts) thuis te komen met openbaar of eigen vervoer.

Wie wij zijn
Holland Festival is het grootste internationale podiumkunstenfestival van Nederland. Dankzij het festival worden internationaal geroemde voorstellingen naar ons land gehaald die anders aan Nederland voorbij zouden gaan. 

Het festival heeft een vast team van zo’n 25 enthousiaste en bevlogen medewerkers. In de aanloop naar het festival wordt dit team aangevuld met freelancers en uiteindelijk komen daar nog zo’n 120 tijdelijke festivalmedewerkers bij. Samenwerken en plezier hebben vinden wij belangrijk. Er wordt hard gewerkt, maar ook ruimte gemaakt voor gezelligheid. In deze dynamische en inspirerende werkomgeving ben jij als tijdelijke medewerker onmisbaar voor het slagen van het festival. 

Diversiteit, inclusie en duurzaamheid staan hoog op de agenda. Het festival maakt hier de afgelopen edities grote stappen in en blijft op dit gebied innoveren. We onderschrijven de Code Culturele Diversiteit en passen de methode van inclusief werven toe om mensen gelijkwaardige kansen te geven. Op het gebied van duurzaamheid worden er tijdens het festival hybride auto’s gebruikt, zijn onze maaltijden altijd vegetarisch en gebruiken medewerkers en artiesten herbruikbare Holland Festival waterflessen. 

Hoe reageer je?
Kom jij bij ons werken? Holland Festival wil graag een afspiegeling zijn van de huidige samenleving en wij nodigen daarom iedereen uit om te solliciteren. Wij selecteren objectief en beoordelen alle sollicitanten op dezelfde manier. Naam, leeftijd en andere persoonlijke gegevens worden niet aan de selectiecommissie getoond. Wij vragen je niet om een motivatiebrief of cv. In plaats daarvan stellen we een aantal vragen waarmee we hopen je al iets beter te leren kennen. 

Het succes van onze organisatie staat of valt met de kwaliteit van onze mensen en wat zij meebrengen. Een geslaagd festival komt voort uit een samenspel van culturen, persoonlijkheden en ervaring. Ook als je op een manier assistentie of ondersteuning nodig hebt, ben je van harte welkom om te solliciteren. 

Reageren op deze vacature kan t/m woensdag 10 april via deze link

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op maandag 15 april.
Als je deze dag niet aanwezig kan zijn of een andere vraag hebt kun je per e-mail contact opnemen met Boris Mulder via [email protected].

Is dit toch niet helemaal wat je zoekt?
We hebben ook nog vacatures voor Technische Ondersteuners en Productiemedewerkers.