Ga naar de hoofdcontent
Laaiende reacties bij première Carmen van Wu Tsang

Laaiende reacties bij première Carmen van Wu Tsang

8 mei 2024

Zaterdag 4 mei ging Carmen van Wu Tsang in Zürich in première. De reacties waren laaiend. Carmen wordt 23 juni uitgevoerd in Carré, er zijn nu nog tickets beschikbaar! 

Donderend applaus voor een queer Carmen met een zombie

Moved by the Motion (...) kreeg een staande ovatie voor hun zeer vrije versie van "Carmen". (...) De expressieve beeldtaal maakt het duidelijk: huisregisseur Wu Tsang laat de opera van George Bizet beginnen bij het brute einde. (...) De ronduit verbluffende Franse mezzosopraan Katia Ledoux (...) is zonder twijfel het hart en hoogtepunt van de avond. Haar aria's en haar duetten met de al even innemende Amerikaanse tenor Ryan Capozzo als de verliefde Don José zijn teder, wild en ontroerend.
Tages Anzeiger 

 

In het Schauspielhaus Zürich heeft Wu Tsang een onaangename mannelijke fantasie centraal gesteld in "Carmen". Dit is geweldig theater.

Carmen is representatief voor de duizenden vrouwen die door hun man zijn vermoord - of als fantasie van een sterke vrouw die vermoord moet worden. (...) De dood is alomtegenwoordig. Vanaf het allereerste begin.
Neue Züricher Zeitung

Carmen wordt 23 juni uitgevoerd in Carré, er zijn nu nog tickets beschikbaar! 

Hartwig Art Foundation en Holland Festival presenteren

Carmen
Wu Tsang, Moved by the Motion, Schauspielhaus Zürich
23 juni, Koninklijk Theater Carré
meer info & tickets