Ga naar de hoofdcontent

stagiair(e) afdeling Productie

1 april - 5 juli 2024

Het Holland Festival wordt georganiseerd door een enthousiast productieteam, een dynamische combinatie van ervaren producenten en jonge aanpakkers. Voor alle medewerkers geldt: dit is een fantastische plek om te werken en dat voel je. Je werkt hard mee in een enthousiasmerend team. Kortom: een stageplek die je niet gauw vergeet. 

Over de functie 
Als stagiair werk je nauw samen met één van de Holland Festivalproducenten en ervaar je van dichtbij hoe de voorstellingen tot stand komen. Je wordt bijvoorbeeld gekoppeld aan de producent die het programma in ITA (Internationaal Theater Amsterdam) of in het Muziekgebouw onder zijn/haar hoede heeft. Of je assisteert de producent bij een van de locatieprojecten. Je ondersteunt de producent bij de laatste voorbereidingen voor het festival: het finetunen van festivalschema’s voor de festivallocatie(s), bijhouden van lijsten voor en verzorging van catering, transporten, welkomst- en infopakketten, pick-ups en transfers van en naar luchthaven en hotel, en alle andere noodzakelijke acties. 

Tijdens het festival ben je een belangrijke schakel in het opvolgen van alle taken om ervoor te zorgen dat het programma op de betreffende locatie soepel en plezierig verloopt, zowel voor als achter de schermen. Je voert zelfstandig een groot deel van de taken uit, maar altijd onder verantwoordelijkheid van de producent.  

Wie wij zoeken
Wij zoeken een communicatief vaardige stagiair, die zelfstandig kan werken, initiatief toont en graag de handen uit de mouwen willen steken. Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal is essentieel. Het Holland Festival streeft ernaar zijn personeelsbestand een afspiegeling te laten zijn van de Nederlandse samenleving. Daarom hopen wij sollicitaties te ontvangen van kandidaten met een diverse achtergrond.  

Over het Holland Festival 
Artistieke vernieuwing, innovatie en experiment zijn al sinds de oprichting in 1947 de kernwaarden van het Holland Festival. Elk jaar in juni toont het festival grensverleggende voorstellingen van makers van over de hele wereld, en nieuwe ontwikkelingen binnen de podiumkunsten. Van theater, dans, muziek, muziektheater en opera tot multidisciplinaire vormen en cross overs met beeldende kunst, digitale kunst, fotografie en film.  

Dankzij de reputatie die het Holland Festival in meer dan 76 jaar heeft opgebouwd, is het in staat voorstellingen te tonen en soms ook te helpen realiseren die hier anders nooit te zien zouden zijn. Deze leiden vaak tot unieke, overweldigende en heugelijke ervaringen. Recente voorbeelden hiervan zijn Kein Licht van Nicolas Stehmann (2022), TIME van Ryuichi Sakamoto (2021), het door Pierre Audi geregisseerde aus LICHT (2019, Karlheinz Stockhausen), The Head & The Load van William Kentridge (2019) en Rito de Primavera van José Vidal & Compañia (2017).  

Stageperiode 
De stageperiode is in principe van 1 april t/m 5 juli 2024. Werkdagen zijn in april 3 à 4 dagen per week, in mei 4 à 5 dagen per week en tijdens het festival in de maand juni full time. Een andere aanvangsdatum en een aangepaste invulling van het aantal dagen is bespreekbaar. 

Wat bieden wij 
Wij bieden een inspirerende, leerzame werkomgeving. Ons kantoor is gevestigd in het Muziekgebouw (in Amsterdam). De stagevergoeding bedraagt 641,- per maand voor 5 dagen in de week.  

Heb je interesse? 
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Hidde Bisschop, hoofd Productie, 020 - 788 2122. Sollicitaties voorzien van een korte motivatie (max 1 A4) en curriculum vitae kun je sturen aan: [email protected].