Ga naar de hoofdcontent

stagiair(e) afdeling Bedrijfsvoering, onderwerp Duurzaamheid

Houd je van dans, muziek en (muziek)theater? Wil jij werkervaring opdoen bij het grootste, internationale podiumkunstenfestival in Nederland en meer leren over het reilen en zeilen in de podiumkunsten? Het Holland Festival zoekt een stagiair (m/v/x) voor de afdeling Bedrijfsvoering, specifiek op het onderwerp duurzaamheid.

De functie
Het Holland Festival heeft een ambitieuze duurzaamheidsagenda voor de komende jaren, de periode 2023-2030. In dat kader wil zij eerst een nulmeting maken van haar huidige ecologische voetafdruk. Deze nulmeting gaat vervolgens dienen als startpunt voor het opstellen van een stappenplan met tussentijdse, jaarlijkse doelen. Hoofddoel is een significante vermindering van de CO2 uitstoot. Deze uitstoot heeft betrekking op het jaarlijkse festival, op de interne bedrijfsvoering en op de samenwerking van het festival met de diverse partners (locaties, hotels, leveranciers).

Plaats binnen de organisatie
Als stagiair Duurzaamheid maak je deel uit van de afdeling Bedrijfsvoering. Deze afdeling wordt aangestuurd door het hoofd Bedrijfsvoering en bestaat verder uit de medewerker financiële administratie, de directiesecretaresse en de bureaumedewerker/office manager.

Specifieke taken en verantwoordelijkheden
Verzamelen van financiële en niet-financiële gegevens voor het maken van een nulmeting

  • Onderzoek doen naar huidige best practices van (podiumkunsten)festivals in het bijzonder en van culturele instellingen in het algemeen. Dit onderzoek zal een combinatie zijn van desk research en van het afnemen van interviews
  • Het opstellen van een meerjarenplan voor de periode 2023-2030

Wie zoeken wij?

  • Je voelt je verbonden met (internationale) podiumkunsten en bent geïnteresseerd in het onderwerp duurzaamheid
  • Je vindt het een uitdaging om mee te denken hoe het Holland Festival kan verduurzamen en haar ecologische voetafdruk kan verkleinen
  • Je hebt goede communicatieve en organisatorische vaardigheden
  • Je hebt een praktische instelling en een hands-on mentaliteit en je bent nauwkeurig
  • Je bent een teamspeler, die ook goed zelfstandig kan werken

Kennis en ervaring

  • Je bent bezig met een relevante HBO- of WO-opleiding (Bachelor of Master)
  • Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift
  • Het is een pré als je door middel van je studie en/of nevenactiviteiten al enige ervaring hebt met dit onderwerp

Over het Holland Festival
Artistieke vernieuwing, innovatie en experiment zijn al sinds de oprichting in 1947 de kernwaarden van het Holland Festival. Elk jaar in juni toont het festival grensverleggende voorstellingen van makers van over de hele wereld, en nieuwe ontwikkelingen binnen de podiumkunsten. Van theater, dans, muziek, muziektheater en opera tot multidisciplinaire vormen en cross-overs met beeldende kunst, digitale kunst, fotografie en film.

Dankzij de reputatie die het Holland Festival in 76 jaar heeft opgebouwd, is het in staat voorstellingen te tonen en soms ook te helpen realiseren die hier anders nooit te zien zouden zijn. Deze leiden vaak tot unieke, overweldigende en heugelijke ervaringen en nabeschouwingen. Recente voorbeelden hiervan zijn When Paths Meet (2022; Sami Yusuf, Cappella Amsterdam en Amsterdams Andalusisch Orkest), TIME van Ryuichi Sakamoto (2021), het door Pierre Audi geregisseerde aus LICHT (2019, Karlheinz Stockhausen) en The Head & The Load van William Kentridge (2019). Het Holland Festival ziet het als zijn rol en kracht een katalysator te zijn van buitengewone voorstellingen.

Stageperiode
De stageperiode is in principe van 1 januari t/m 30 april 2024. De aanstelling is in principe 4 dagen per week (30,4 uren) gedurende de hele stageperiode. Een latere aanvangsdatum, andere stageduur of andere aanstelling (aantal uren per week) is allemaal bespreekbaar.

Wat bieden wij
Wij bieden een inspirerende, leerzame werkomgeving. Ons kantoor is gevestigd in het Muziekgebouw (in Amsterdam). De stagevergoeding bedraagt € 641,- per maand voor 5 dagen in de week. Voor 4 dagen in de week is de vergoeding € 513,- per maand.

Heb je interesse?
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Pieter Haex, hoofd Bedrijfsvoering, 020 - 788 2117. Sollicitaties voorzien van een korte motivatie (max 1 A4) en curriculum vitae kun je sturen aan: [email protected].

Het Holland Festival stelt geen prijs op acquisitie naar aanleiding van deze vacature.