Ga naar de hoofdcontent
Stedelijk Museum

Stedelijk Museum

Adres: Museumplein 10, 1071 DJ Amsterdam
Contact: 020 5732 911 of [email protected]

Toegankelijkheidsinformatie 
In het museum zijn liften, rolstoelliften en rolstoeltoegankelijke toiletten aanwezig. De liften gebruik je zelfstandig. Op de plattegrond staat waar deze faciliteiten zijn. Je herkent ze aan het rolstoelsymbool. 

Rolstoelplaatsen 
Niet van toepassing. 

Gehoorondersteuning 
Niet van toepassing. 

Toiletvoorzieningen 
Er is een rolstoeltoegankelijk toilet aanwezig. 

Bereikbaarheid & parkeren 
Het Stedelijk Museum heeft een parkeerplaats voor bezoekers met een fysieke beperking. De parkeerplaats is op de Paulus Potterstraat 13, dat is bij de groepsentree. Deze parkeerplaats is speciaal voor bezoekers van het Stedelijk. Bekijk op de kaart. 

In de parkeergarage Q-Park onder het Museumplein zijn twee parkeerplaatsen voor mensen met een fysieke beperking. Bekijk hier de beschikbaarheid. 

Met een Europese gehandicaptenparkeerkaart kun je gratis parkeren op bijna alle plekken in Amsterdam. Je hebt dan ook een Digitale Parkeerjaarkaart voor gehandicapte bezoekers aan Amsterdam nodig. Je vraagt deze aan bij de Gemeente Amsterdam. Let op: de aanvraag duurt 10 werkdagen. Deze parkeerkaarten zijn niet geldig in de Q-park parkeergarage. 

Hulphonden toegestaan? 
Hulphonden zijn welkom in het museum. 

Assistentie nodig? 
Ondersteuners kunnen gratis het museum bezoeken. Bij de informatiebalie kan je gratis een rolstoel, museumstoeltje of Alinker (een speciale loopfiets) lenen. Wil je een hulpmiddel reserveren? Dat kan via [email protected] of 020 5732 911.