Stedelijk Museum

Stedelijk Museum

Adres: Museumplein 10, 1071 DJ Amsterdam
Contact: 020 5732 911 of [email protected]

Voordelig parkeren in de buurt? Reserveer voorafgaand aan je bezoek een parkeerplek met korting bij Holland Festivalpartner Q-Park. Klik hier om te reserveren.

In het museum zijn er liften, rolstoelliften en invalidentoiletten beschikbaar. Deze zijn allemaal geschikt voor rolstoelen, rollators en scootmobielen en zijn zelfstandig te gebruiken. Er is een plattegrond voor bezoekers met een fysieke beperking beschikbaar.

Parkeren
Het Stedelijk Museum beschikt over een invalidenparkeerplaats aan de Paulus Potterstraat 13, ter hoogte van de groepsentree. In de parkeergarage Q-Park onder het Museumplein zijn meerdere mindervalide parkeerplaatsen.

Met een Europese gehandicaptenparkeerkaart is het toegestaan gratis te parkeren op bijna alle plekken in Amsterdam. De parkeerjaarkaart is aan te vragen bij de Gemeente Amsterdam.

Begeleiders en hulphonden
Begeleiders mogen gratis het museum bezoeken. Het meebrengen van huisdieren is niet toegestaan, met uitzondering van een geregistreerde hulphond.

Hulpmiddelen: Rolstoelen en Alinkers
Bij de informatiebalie kunt u gratis een rolstoel, museumstoeltje of Alinker (een speciale loopfiets) lenen. De rolstoelen worden extra gereinigd na gebruik ivm de geldende veiligheids- en hygiënemaatregelen. Wilt u voorafgaand aan uw bezoek een hulpmiddel reserveren? Dat kan via [email protected] of 020 5732 911.