Ga naar de hoofdcontent

Technisch Coördinator

Wij zoeken een Technisch Coördinator voor gemiddeld 0,8 - 1 FTE (4 a 5 dagen per week met opbouw naar juni) vanaf juli 2023. Idealiter ben je al beschikbaar om vanaf juni 2023 (deels) mee te draaien bij het aankomend festival.  De werkzaamheden worden voornamelijk uitgevoerd in de maanden oktober tot en met juni, met een piekbelasting van april tot en met juni. 

Over het Holland Festival 
Al 76 jaar haalt het Holland Festival het beste wat er in de wereld te zien is aan podiumkunsten naar Amsterdam. Het festival vindt plaats op culturele podia en op onverwachte locaties verspreid over de stad. Artistieke vernieuwing, innovatie en experiment zijn al sinds de oprichting in 1947 de kernwaarden van het Holland Festival. Elk jaar in juni toont het festival grensverleggende voorstellingen van makers van over de hele wereld, en nieuwe ontwikkelingen binnen de podiumkunsten. Alle disciplines komen aan bod: theater, dans, muziek, muziektheater, digitale kunst, interdisciplinaire vormen en cross-overs met beeldende kunst en film. Het Holland Festival laat nieuw en/of actueel werk zien van bekende kunstenaars en nieuwe sterren, het introduceert internationale kunstenaars in Nederland en biedt Nederlandse kunstenaars een internationaal podium. Bij het festival werkt een team van ongeveer 25 enthousiaste en bevlogen medewerkers en 150 tijdelijke festivalmedewerkers. 

De functie 
De technisch coördinator maakt deel uit van de productieafdeling en ondersteunt alle technische voorbereidingen van het festivalprogramma. De technisch coördinator zorgt ervoor dat het programma als ook de overige festivalactiviteiten zoals relatieontvangsten, festivalopening en persconferentie op technisch vlak tot in detail geregeld zijn; zowel in de voorbereiding als tijdens de uitvoering in juni, van materiaal tot technische personeel. Van de technisch coördinator verwachten we een grote betrokkenheid bij het festival door inventief mee te denken, waarbij gelet wordt op een balans van kostenbesparende oplossingen, duurzaamheid en bewaking van de artistieke uitstraling. Daarbij staan veiligheid van artiesten, technische medewerkers en publiek altijd voorop.  

Plaats binnen de organisatie 
De technisch coördinator rapporteert aan het Hoofd Productie en voert de werkzaamheden uit in nauw overleg met de (tijdelijke) producenten. De technisch coördinator delegeert een deel van die werkzaamheden aan één of twee (freelance) technisch producenten die ook aan de organisatie verbonden zijn. Het productieteam draagt zorg voor alle productionele taken die tot een goede opzet en een goed verloop van een festival leiden. Dit alles in overleg met en onder eindverantwoordelijkheid van de directie. Er wordt hierbij nauw samengewerkt met de afdelingen Programmering, Communicatie & Marketing, Development en Bedrijfsvoering. 

Kerntaken 

 • Beoordeling van technische fiches en contact met de technische leiding van gezelschappen  
 • Vertaling van technische eisen naar de theaters en andere podia: beoordelen van de (on)mogelijkheden en aandragen van alternatieve oplossingen  
 • Maken en aanleveren van tekeningen om duidelijkheid te krijgen over voorstellingen  
 • Adviseren en begeleiden in geval van te maken decors of decoraanpassingen  
 • Meedenken, adviseren bij, en begeleiden van de artistieke wensen van ’eigen’ producties 
 • Meedenken en adviseren over technische kosten en budgetten 
 • In overleg met producent aanwezig zijn bij werkbezoeken zowel nationaal als internationaal 
 • Beheren van eigen technisch materiaal en adviseren van in te huren materialen 
 • Aansturen en informatieoverdracht naar de technische afdelingen van de diverse locaties
 • Adviseren over in te zetten personeel bij op- en afbouw en tijdens voorstelling alsook het vroegtijdig en adequaat inzetten van technische leiding en technisch personeel op de diverse locaties 
 • Produceren van RI&E voor eigen producties/evenementen en toetsing RI&E gastproducties  

Profiel  

 • HBO werk- en denkniveau (bij voorkeur met de richting Theatertechniek) 
 • Minimaal 5 jaar relevante ervaring in soortgelijke functie en met (complexe) producties 
 • Ervaring in het aansturen van een technisch team 
 • Ervaring met internationale producties, als ontvangende partij of met internationale tourervaring is een pré 
 • Ervaring met (P)RI&E vereist 
 • Ervaring met tekenprogramma’s vereist; minimaal kunnen lezen en doorgronden van technische tekeningen. Beheersing van bij voorkeur programma’s als Vectorworks Spotlight en/of AutoCAD . 

Vaardigheden 

 • Inventief en oplossingsgericht (belangen tussen artistieke doelen, kosten en veiligheid zorgvuldig afwegen) 
 • Projectmanagement skills en planmatig werken 
 • Tactvol en helder kunnen communiceren met de verschillende interne en externe partijen  
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift. Daarnaast is beheersing van Duits en/of Frans en/of Spaans een pré 
 • Commerciële vaardigheden voor inkopen en/of inhuren van technische apparatuur en diensten rekening houdend met budget en de markt.  

Wij bieden jou 
Het Holland Festival bied je een inspirerende en levendige werkomgeving met een internationale scope, bij een van Nederlands meest prestigieuze podiumkunstenfestivals. Zowel een jaarcontract in dienstverband (met mogelijkheid tot verlenging) als een freelance invulling zijn bespreekbaar.  

Het Holland Festival omarmt de perspectievenrijkdom die mensen met verschillende achtergronden samen te bieden hebben, en streeft ernaar als organisatie een afspiegeling te vormen van de samenleving. Mensen van alle achtergronden zijn welkom en worden aangemoedigd te solliciteren. 

Procedure 
Sluitingsdatum: 7 april 
Selectie + uitnodigen: week van 10 april 
1e gespreksronde: 13 & 14 april  
2e gespreksronde: 20 & 21 april  
Afronding procedure in de week van 24 april 
1 juli: start 

Geïnteresseerd?  
Ben jij de Technisch Coördinator die wij zoeken? Stuur dan je CV met motivatiebrief voor 7 april naar [email protected], onder vermelding van ‘Technisch Coördinator’. Neem voor meer informatie contact op met Hidde Bisschop, Hoofd Productie, (020)788 21 22.

Het Holland Festival stelt geen prijs op acquisitie naar aanleiding van deze vacature.