Ga naar de hoofdcontent

Carolina Bianchi

Profiel

Carolina Bianchi is een Braziliaanse theatermaker, performer en schrijver, gevestigd in Amsterdam en in 2022 afgestudeerd aan het DAS Theatre Master. Carolina is sinds 2023 verbonden aan Frascati Producties. Haar werk beweegt tussen theater en performance, waarbij theorie en praktijk onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Haar voorstellingen vertrekken vanuit een crisisperspectief en spreken over gender, seksueel geweld en kunstgeschiedenis - soms gebaseerd op persoonlijke en/of historische gebeurtenissen. 

Carolina gebruikt voor haar zintuiglijke, uitgesproken en compromisloze voorstellingen een combinatie van referenties uit literatuur, nieuws, film en schilderkunst en is altijd op zoek naar een voortdurende confrontatie met alles wat een absolute waarheid lijkt te zijn. In haar voorstellingen vertaalt zij complexe sociale en politieke kwesties naar zeer toegankelijk materiaal wat een breed publiek op een fysiek en intuïtief niveau direct aanspreekt. 

De Braziliaanse is lid van het collectief CARA DE CAVALO ('Horse's face') uit São Paulo, waarmee ze o.a. creëerde: O Tremor Magnífico ('De magnificent tremor') - 2020, LOBO ('Wolf') - 2018, de openluchtvoorstelling Quiero hacer el amor ('Ik wil de liefde bedrijven') - 2017 en de lecture performance Mata-me de Prazer ('Dood me met plezier').

Upcoming events

  1. gratis ticket
    12:00 uur |talks |Frascati - Zaal 2 |
    Brazilië / feminisme / tegendraads