Ga naar de hoofdcontent

Dag van de Componist

Anne-Maartje Lemereis, Yannis Kyriakides, Asko|Schönberg

Gratis

Dag van de Componist opent 's ochtends vroeg met een gloednieuwe compositie van Anne-Maartje Lemereis, Componist des Vaderlands én het kersverse stadslied van Yannis Kyriakides, die voor de gelegenheid benoemd is tot Stadscomponist van Amsterdam. Het werk van Kyriakides wordt uitgevoerd door trombonist Sebastiaan Kemner van Asko|Schönberg en de componist-performers Aurélie Lierman en Claudio Jacomucci. Daarnaast voeren zij miniaturen uit die zij in opdracht van Holland Festival en Asko|Schönberg maakten en die de basis vormen voor de voorstelling Mutability.


Het stationsconcert sluit af met Gamelan Optochtmuziek van de componisten Sinta Wullur, Maarten Bauer, Hinse Mutter en Krishna Sutedja.


Aansluitend start de New Music NOW Express met de daglange concertmarathon, én kan men met Splendor mee op weg naar een koffieconcert en gesprek met componisten.

data

za 15 juni 08:30

taal & duur

  • Engels boventiteling: Engels

  • 1 uur

Credits

muziek Anne-Maartje Lemereis, Yannis Kyriakides gamelan composities Sinta Wullur, Maarten Bauer, Hinse Mutter, Krishna Sutedja trombone Sebastiaan Kemner uitvoering Aurélie Nyirabikali Lierman, Claudio Jacomucci