Ga naar de hoofdcontent

Deep Dive Club #2: Book Club Marina Abramović

Stedelijk Museum, Holland Festival

Goed voorbereid het festival ingaan? Duik dan samen met anderen verder in thema’s uit het festivalprogramma met literatuur, storytelling en film.

In de boekenclub bespreken we boeken die aansluiten bij de thema’s en voorstellingen van het Holland Festival. Iedereen is welkom, jong en oud. De setting: comfortabel in de bibliotheek van het Stedelijk Museum. Denk aan een zondagochtend lekker op de bank met een kop thee erbij. Onder begeleiding van een moderator gaan we het eerste uur in gesprek over onze leeservaring. Wat viel je op tijdens het lezen? Wat raakte je? Wat frustreerde je? Daarna neemt een uitgenodigde expert ons mee in de achtergrond van de schrijver en het boek zelf.

 

Book club Marina Abramović

Voor deze Book club slaat HF Young de handen ineen met Young Stedelijk voor een bespreking van Walk through walls van Marina Abramović, die al vijftig jaar baanbrekende kunst maakt. In dit boek richt ze de blik naar binnen en onthult ze haar persoonlijke geschiedenis op volstrekt openhartige wijze.


Als onderdeel van de grote overzichtstentoonstelling van het werk van Marina Abramović in het Stedeljk Museum is de performance The House with the Ocean View te zien. In samenwerking met het Holland Festival zijn er drie speciale avondopenstellingen voor een beperkt aantal bezoekers: op 8, 11 en 15 juni. Op 11 juni zijn er speciaal voor leden van HF Young en Young Stedelijk introductie-lezingen over performancekunst.

data

zo 26 mei 11:00

prijzen

  • standaard € 10
  • HF Young / Young Stedelijk € 8
  • HF Young+ € 0
  • CJP/student/scholier € 8

informatie

  • Engels

  • Duur voorstelling niet bekend

Credits

Deze voorstelling is mede mogelijk gemaakt door