Ga naar de hoofdcontent

Detox Mornings: Simomo Bouj

Kan je wel een oplaadmoment gebruiken? Moet je bijkomen van de rave-experience Respublika of een andere festivalervaring? Kom dan naar de prikkelarme detox mornings in De Balie. Steeds neemt een andere kunstenaar je mee in een verfrissend ochtendritueel. Begin je dag met muziek, dans of literatuur en geniet na afloop samen met de kunstenaar van een ontbijt.


Danser en curator Simomo Bouj beweegt, beweegt anderen, en wordt door anderen bewogen, in vele verschillende contexten: binnen- en buiten, professionele en niet-professionele ruimtes.
Simomo creëert ruimte en helpt die collectief te activeren. Met diverse (culturele, professionele, bewegende) vaardigheden die hun oorsprong vinden van Marokko tot hier. Met een gevarieerde dansachtergrond: begonnen 'op straat' waar hen hiphop danste en aan het Koninklijk Conservatorium voor Hedendaagse Dans in Antwerpen. Simomo is ook begonnen met een Master onderzoeksprogramma ISAC (Institute Supérieure des Arts Chorégraphique) aan de Académie des Beaux Arts in Brussel. Hen zette hun onderzoek voort vanuit Thanzhaus NRW Düsseldorf. Nu gevestigd in Rotterdam, speelt hen graag met kunstenaars uit de lage landen uit verschillende disciplines. Bouj is ook adjunct-directeur van NO LIMITS! ART CASTLE, een kunstruimte die samenwerkingen tussen de Outsider- en Insider-kunstwereld tentoonstelt/initieert en onderzoekt. Bouj houdt ervan de waarde van kunst en de kunstenaar te bevragen.

data

za 24 juni 2023 10:00

prijzen

  • standaard € 25
  • CJP/student/scholier € 23

informatie

  • Engels

  • 2 uur