Ga naar de hoofdcontent

Fallen

Gregory Hoblit

En wat als de demon niet te stoppen is? Occulte thriller met sterbezetting – Denzel Washington, John Goodman – over seriemoordenaar wiens geest ook na executie springlevend blijkt. werd door componist Tan Dun voorzien van suggestieve score. 


Rechercheur John Hobbes (Denzel Washington) geldt als een van de slimste agenten van het Philadelphia-politiekorps. Als hij na veel inspanning eindelijk seriemoordenaar Edgar Reese heeft opgepakt, blijkt zijn taak nog niet volbracht. Bij de executie zingt de man steeds het Stones-liedje Time Is on My Side – Hobbes zal niet lang daarna uitvinden wat dat betekent. 


Eeuwenoude geest

Fallen (de titel is een verwijzing naar de gevallen engel die het Kwaad vertegenwoordigt), is een spannende occulte thriller over een eeuwenoude geest, Azazel, die na de dood van zijn gastheer overspringt van het ene naar het andere lichaam. Azazel wil wraak en jaagt op Hobbes, in steeds verschillende gedaantes, paranoia slaat toe…


Voor de score koos regisseur Gregory Hoblit de virtuoze Chinees-Amerikaanse componist Tan Dun, die ook de muziek componeerde voor de martial arts-klassiekers Crouching Tiger, Hidden Dragon, Hero en The Banquet. Fallen is in 1998 uitgebracht.

data

di 27 juni 2023 21:15

taal & duur

  • Engels boventiteling: Nederlands

  • Duur voorstelling niet bekend