Requiem for Nature

Tan Dun, Pierre Audi, Koninklijk Concertgebouworkest

Het Concertgebouworkest presenteert in samenwerking met componist/dirigent Tan Dun en creatief partner Pierre Audi de wereldpremière van Tan Duns grensverleggende Requiem for Nature met koor en solisten.

Virtuositeit gaat bij Tan Dun hand in hand met spiritualiteit en bezinning, vernieuwing met eeuwenoude tradities. In de indrukwekkende Gashouder dirigeert hij zijn nieuwe werk Requiem for Nature, afgeleid van zijn Buddha Passion uit 2018. Daarmee creëerde Tan Dun een grootschalige Passie in de westerse traditie, geïnspireerd op boeddhistische teksten in plaats van christelijke. De delen die gewijd waren aan de natuur heeft Tan Dun verwerkt in een nieuwe compositie: Requiem for Nature. Deze lofzang op de aarde, die tegelijkertijd de teloorgang van de natuur door menselijk handelen beweent, beleeft zijn wereldpremière.

Naast het Rotterdamse symfonische koor van Laurens Symfonisch zijn drie vocale solisten te horen, afkomstig uit diverse regio’s in Oost-Azië. Zeren Yanjing, Lei Xu en Hasibagen nemen compleet verschillende zangstijlen mee, waarin eeuwenoude tradities zich mengen met nieuwe technieken.

Pierre Audi neemt de mise-en-espace voor zijn rekening en laat zich inspireren door de muziek, de thematiek en de theatrale ruimte van de Gashouder. Tan Dun werkte al meerdere malen met hem samen, zoals voor zijn Engelstalige opera Tea (2005), onder regie van Audi.

data

vr 30 juni 20:15

za 1 juli 20:15

prijzen

  • standaard € 62

taal & duur

  • Duur voorstelling nog niet bekend

Credits

orkest Koninklijk Concertgebouworkest dirigent Tan Dun Tibetaanse coloratuurzang Zeren Yanjing sopraan Lei Xu Mongoolse keelzang en morin khuur Hasibagen pipa Han Yan koor Laurens Symfonisch creatief partner Pierre Audi lichtontwerp Jean Kalman productie Koninklijk Concertgebouworkest