Ga naar de hoofdcontent
HF Lab

HF Lab

HF Lab

HF Lab is het nieuwe educatieprogramma van Holland Festival, mogelijk gemaakt door de ELJA Foundation, dat de liefde voor podiumkunsten bij jongeren verkent, stimuleert en doet opbloeien. HF Lab leert jongeren hun creativiteit te ontwikkelen en op een nieuwe manier na te denken over zichzelf en hun plek in de wereld. Door de internationale reikwijdte biedt het Holland Festival hen toegang tot nieuwe werelden en opent hun blik naar de ander.

HF Lab is een talentontwikkelingsprogramma waarbij een kernteam van tien jonge programmamakers van middelbare scholen en jongerenorganisaties uit verschillende Amsterdamse wijken een half jaar lang deel uitmaakt van het Holland Festival. De programmamakers krijgen een uniek kijkje achter de schermen, vertalen de ‘ver-van-mijn-bed-shows’ en voorstellingsthema’s naar een toegankelijk educatieaanbod voor jongeren en werken toe naar een eindpresentatie tijdens het Holland Festival in juni. De programmamakers zijn namens hun klas of organisatie ambassadeur van het festival en zorgen ervoor dat hun stem en die van hun leeftijdsgenoten te horen en te zien is. MBO-studenten gaan aan de slag als het HF Lab Productieteam: zij produceren behalve de eindpresentatie, ook video’s, podcasts en andere content over HF Lab.


Heb je vanuit je school, opleiding of organisatie interesse om deel uit te maken van HF Lab, een voorstelling te bezoeken of een verdiepende samenwerking aan te gaan? Neem dan contact op met Flora Dekkers: [email protected]