Ga naar de hoofdcontent

HF x Melkweg present Sho Madjozi, Aunty Rayzor and more

Sho Madjozi, Aunty Rayzor, Def Maa Maa Def, Nana Fofie

Avond in de Melkweg met de beste vrouwelijke, Afrikaanse artiesten


Holland Festival en Melkweg presenteren vier hedendaagse Afrikaanse rap-acts: Sho Madjozi uit Zuid-Afrika, Aunty Rayzor uit Nigeria, Def Maa Maa Def uit Senegal en de Ghanees-Nederlandse Nana Fofie.


In de oude zaal van de Melkweg ontvangen we de Zuid-Afrikaanse zangeres, rapper, actrice en poëet Sho Madjozi. In haar energieke, ritmische muziek omarmt zij de Tsonga-cultuur uit haar thuisland, met elementen van Gqom en Afropop, bijgestaan door haar expressieve smaak voor mode.


Daarnaast hebben we aan Aunty Rayzor op de line-up een rappe toevoeging. Met haar messcherpe beats met invloeden van afrobeat en afrohouse performt deze jonge rapper Engelstalig en in haar moedertaal Yoruba. Als 'Naija Thugress' maakte ze eerder al naam in de Nigeriaanse underground, en nu is ze klaar om haar muziek met Amsterdam te delen. Met de elegantie van Erykah Badu en de kracht van Missy Elliot, absoluut eentje om naar uit te kijken!


Def Maa Maa Def is een spannende muzikale ontmoeting tussen twee sterren uit de Senegalese hip-hop scene: Mama Victory en Defa. Een samenwerking die in Dakar met veel opwinding werd ontvangen. De thema's en melodieën van hun nummers zijn diepgeworteld in de Senegalese cultuur en geschiedenis. Tegelijkertijd staat het duo open voor internationale invloeden. Verwacht dynamische hip-hop, kick-ass attitude en een liveshow op hoog tempo.


De Ghanees-Nederlandse Singer-songwriter Nana Fofie laat zich inspireren door Europese en Afrikaanse invloeden. Ze brak door met covers en mash-ups, zoals de Afro mashup-hit Mad Over You die al meer dan zes miljoen keer werd bekeken. Live is ze zeker zo overtuigend. Haar unieke geluid omschrijft ze zelf als een mengeling van old school R&B en Afro blues.

data

ma 20 juni 2022 20:30

prijzen

 • standaard € 17,50
 • CJP/student € 12

informatie

 • Language no problem

 • 2 uur

Timetable

20:30 DefMaa Maadef

21:00 Aunty Rayzor

21:30 Nana Fofie

22:00 Sho Madjozi


Bij de meeste programma’s in Melkweg heb je een lidmaatschap nodig, dit staat altijd in de agenda aangegeven. Een maandlidmaatschap kost € 4, per ticket moet je een apart lidmaatschap kopen. Indien je nog geen lidmaatschap hebt aangeschaft, kan dit aan de deur of online via deze link.

 • Aunty Rayzor

  © Aunty Rayzor

 • Aunty Rayzor

  © Aunty Rayzor

 • Sho Madjozi

  © Sho Madjozi

 • Sho Madjozi

  © sho madjozi

 • Nana Fofie

  © Nana Fofie