HF Young 2022

HF Young 2022

HF Young is het platform voor iedereen onder de veertig jaar die een brede culturele belangstelling heeft en die wil delen met anderen. Jaarlijks worden er speciaal voor hen vele interessante en inspirerende activiteiten georganiseerd die de drempel naar het Holland Festival verlagen. Op die manier maakt een jonger, vaak nieuw publiek op een aansprekende wijze kennis met de thematiek en makers van het festival.

Ook dit jaar bood HF Young weer speciale bijeenkomsten in het teken van het festivalprogramma, en korting op een selectie voorstellingen. Die selectie, de HF Young Favourites, werd gemaakt door de HF Young Circle – tien vrijwillige cultuurfanaten tussen de 24 en 40 jaar oud. De acht voorstellingen die zij in eerste instantie uitkozen waren: Mother Nature van Angélique Kidjo met Yemi Alade, Zeynab Abib, Blue Lab Beats, Ghetto Boy, Jeangu Macrooy, When Paths Meet van Sami Yusuf, Cappella Amsterdam en Amsterdams Andalusisch Orkest, L’Olivier door Abd Al Malik en Wallen, Contre-enquêtes van Nicolas Stemann, The Murder of Halit Yozgat van Ben Frost, MOBY DICK; or, The Whale van Wu Tsang, Porca Miseria van Trajal Harrell en The Nation van Eric de Vroedt. Op een later moment werden hier ook de twee clubavonden in Lofi aan toegevoegd. HF Youngers konden hier voor € 10 naartoe. 

In aanloop naar het festival organiseerde HF Young zoals ieder jaar de HF Young Kick-Off, waarin het Holland Festivalteam samen met leden uit de HF Young Circle in Hotel Casa Amsterdam de HF Young Favourites toelichtten. Ook was er tijdens de HF Young Kick-Off de mogelijkheid om je op andere wijze onder te dompelen in het Holland Festivalprogramma in speciaal daarvoor ingerichte hotelkamers. Tijdens het festival organiseerde HF Young een aantal speciale events waarbij jongere bezoekers konden aansluiten. Zo was er na afloop van L’Olivier een HF Young Afterparty in het Muziekgebouw waarbij jong en oud massaal op de dansvloer stond. Ook bezocht HF Young samen met de Jonge Begunstigers van het Holland Festival Galerie Ron Mandos voor een speciale rondleiding bij Dance in Close-Up: Hans van Manen as seen by Erwin Olaf. En HF Young organiseerde een picknick bij Opera in het park: Der Freischütz

Helden, boeken en first impressions
In HF Young HELDEN ging Omar de Jong, lid van HF Young Circle in gesprek met Fjodor Jozefzoon, acteur in The Nation van Het Nationale Theater. Hij vertelde hoe het is als nieuw lid van het theatergezelschap, over de samenwerking met regisseur Eric de Vroedt en over hoe het is om in een marathonvoorstelling als The Nation te spelen. 

In de HF Young BOOKCLUB bespraken HF Youngleden boeken die een link hebben met het programma, achtereenvolgens Yaa Gyasi's Weg naar huis, Albert Camus’ De vreemdeling en Kamel Daoud’s Moussa, of de dood van een Arabier. In tegenstelling tot voorgaande jaren was de HF Young Bookclub dit jaar voor het eerst live. De boekbesprekingen vonden in intieme setting plaats bij De Nieuwe Liefde en bij Splendor Amsterdam. 

In 2020 begon HF Young met HF Young TALKS, een serie korte gesprekken op Instagram Live, waarin leden uit HF Young Circle bij gebrek aan borrelmogelijkheden na afloop van de voorstellingen gesprekken voerden. Nu het dit jaar gelukkig wél weer mogelijk was om live met elkaar na te praten in de foyers, trok HF Young door de gangen van de theaters om aan HF Youngbezoekers te vragen wat ze van de verschillende voorstellingen vonden in HF Young First Impressions. Het resultaat was een serie korte video's waarin jongere bezoekers hun enthousiasme voor de HF Young Favourites deelden. 

Alle HF Youngactiviteiten waren te volgen op Instagram, Facebook en LinkedIn.