Ga naar de hoofdcontent

HF Young Bookclub: Tayi Tibble

Holland Festival

Lees jij met ons mee dit jaar? We bespreken in de boekenclub elke keer een ander boek dat aansluit bij de thema’s en voorstellingen van het Holland Festival. Iedereen is welkom, jong en oud. De setting: comfortabel in de Salon van De Balie. Denk aan een zondagmiddag lekker op de bank met een kop thee erbij. Onder begeleiding van een moderator gaan we het eerste uur in gesprek over onze leeservaring. Wat viel je op tijdens het lezen? Wat raakte je? Wat frustreerde je? Daarna neemt een uitgenodigde expert ons mee in de achtergrond van de schrijver en het boek zelf.


De boeken hebben alle drie een duidelijke link met het festivalprogramma. In Poukahangatus schetst Tayi Tibble een gedurfde nieuwe manier om met de geschiedenis om te gaan, om moderniteit en afkomst, verlangen en uitbuiting met elkaar te verbinden - thema's waar associate artist ANOHNI zich ook mee bezig houdt.


In andere Bookclubs worden Jaag je ploeg over de botten van de doden of the Dead van Nobelprijswinnaar Olga Tokarczuk en Pleasure Activism van adrienne maree brown besproken. De mysterieuze roman Jaag je ploeg over de botten van de doden van Olga Tokarczuk vormt het uitgangspunt voor de nieuwe voorstelling van Simon McBurney en Complicité. Het derde en laatste boek dat we dit jaar lezen is geschreven door een kunstenaar die in juni ook het Holland Festivalpodium zal betreden: Pleasure Activism van adrienne maree brown waarin zij zichzelf, en ons, de vraag stelt: 'Hoe maken we van sociale rechtvaardigheid de meest plezierige menselijke ervaring?'. 

data

za 15 april 2023 12:00

prijzen

  • standaard € 10
  • HF Young € 10
  • CJP/student/scholier € 8

taal & duur

  • 2 uur