HF Young Bookclub: adrienne maree brown

Holland Festival, De Balie

Lees jij met ons mee dit jaar? We bespreken in de boekenclub elke keer een ander boek dat aansluit bij de thema’s en voorstellingen van het Holland Festival. Iedereen is welkom, jong en oud. De setting: comfortabel in de Salon van De Balie. Denk aan een zondagmiddag lekker op de bank met een kop thee erbij. Onder begeleiding van een moderator gaan we het eerste uur in gesprek over onze leeservaring. Wat viel je op tijdens het lezen? Wat raakte je? Wat frustreerde je? Daarna neemt een uitgenodigde expert ons mee in de achtergrond van de schrijver en het boek zelf.

De boeken hebben alle drie een duidelijke link met het festivalprogramma. Het derde en laatste boek dat we dit jaar lezen is geschreven door een kunstenaar die in juni ook in het Holland Festival te zien is. In Pleasure Activism stelt adrienne maree brown zichzelf en ons de vraag stelt: ‘Hoe maken we sociale rechtvaardigheid tot de prettigste menselijke ervaring?’.

In andere Bookclubs worden Drive Your Plow Over the Bones of the Dead van Nobelprijswinnaar Olga Tokarczuk en Poukahangatus van Tayi Tibble besproken. De mysterieuze roman Drive Your Plow Over the Bones of the Dead van Nobelprijswinnaar Olga Tokarczuk het uitgangspunt voor de nieuwe voorstelling van Simon McBurney en Complicité. In Poukahangatus schetst Tayi Tibble een gedurfde nieuwe manier om met de geschiedenis om te gaan, om moderniteit en afkomst, verlangen en uitbuiting met elkaar te verbinden - thema's waar associate artist ANOHNI zich ook mee bezig houdt.

data

zo 11 juni 15:00

prijzen

  • standaard € 10
  • HF Young € 10
  • CJP/student/scholier € 8

taal & duur

  • 2 uren