Ga naar de hoofdcontent
ITA

ITA

Adres: Leidseplein 26, 1017 PT Amsterdam

Rolstoelplaatsen 
ITA is goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Er zijn aangepaste liften en in de zalen is er plaatsruimte vrijgehouden voor rolstoelgebruikers en hun begeleiders. Gelieve deze voorbehouden plaatsen steeds telefonisch te boeken bij het bespreekbureau van ITA +31 (0)20 624 23 11 zodat wij kunnen garanderen dat deze voor jou ter beschikking zijn. Scootmobielen worden om veiligheidsredenen niet toegelaten. Voor het vervoer naar de zalen kun je gebruik maken van een leenrolstoel. Voor mensen die slecht ter been zijn, is het goed om te weten dat er van lift tot Rabozaal nog een redelijk afstand te voet dient te worden afgelegd.  

Gehoorondersteuning 
In beide zalen is speciale gehoorversterking aanwezig. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden.  Je kunt het apparaatje ophalen (en weer retourneren) bij de gastpersoon in de infohal. We vragen je om bij het ophalen een onderpand (mag eender welk pasje zijn met minimaal je naam op) achter te laten. Bij het inleveren ontvangt je het onderpand terug. 

Toiletvoorzieningen 
Er zijn aangepaste toiletten aanwezig. 

Bereikbaarheid & parkeren 
Helaas is hier (nog) geen speciale plek voor omdat het Leidseplein en de Marnixstraat autovrij zijn. Q-Park Europarking beschikt over twee rolstoelvriendelijke parkeerplekken. Je kunt hier een plek reserveren en dan is het nog ongeveer 10 minuten lopen naar ITA. Mochten mensen met de taxi komen dan kunnen zij worden afgezet op de hoek van de Marnixstraat en de Leidsekade.  

Voor Amsterdammers met een Landelijke Parkeerontheffing (LPO) of een Europese gehandicaptenparkeerkaart (EGP) geldt gratis parkeren op de rolstoelvriendelijke parkeerplekken. Voor bezoekers aan de stad is een dagkaart beschikbaar. Deze is bij Cition Parkeermanagement af te halen. Overzicht van gehandicaptenparkeerplaatsen in Amsterdam. 

Hulphonden  
Getrainde blindengeleidenhonden en (SOHO)hulphonden zijn welkom, mits je hun komst vooraf meldt bij het bespreekbureau van ITA +31 (0)20 624 23 11. 

Assistentie nodig bij je bezoek? 
Gasten kunnen contact opnemen met het bespreekbureau van ITA op 020 - 624 2311 ma t/m za 13:00 - 18:00 ([email protected]) Er zijn 3 rolstoelen beschikbaar waar gebruik van gemaakt kan worden en de zaalsuppoosten van de publieksservice kunnen ervoor zorgen dat gasten op de juiste plek komen te zitten. 

Vragen over je bezoek? 
Kijk hier voor actuele informatie over toegankelijkheid in ITA. 

HIDDEN DISABILITIES SUNFLOWER 
Niet alle beperkingen zijn zichtbaar; sommige zijn verborgen en niet direct herkenbaar, zoals leermoeilijkheden, geestelijke gezondheidsproblemen en mobiliteits-, spraak-, visuele of gehoorstoornissen. Het dragen van de Hidden Disabilities Sunflower-keycord wijst mensen (waaronder personeel, collega's en zorgverleners) er discreet op dat men misschien extra steun, hulp of wat meer tijd nodig heeft. ITA ondersteunt dit initiatief en onze medewerkers staan klaar om dragers van het keycord te (h)erkennen, zodat hun ervaring tijdens een bezoek extra fijn is.