Ga naar de hoofdcontent

Joshua Serafin

Profiel

Joshua Serafin is geboren in de Filipijnen (1995) en woont en werkt in Brussel. Als multidisciplinair kunstenaar combineert die dans, performance, beeldende kunst, film en choreografie. Komende jaren is Serafin artist in residence bij het Gentse VIERNULVIER.


Serafins werk stelt vragen over identiteit, transmigratie, queer politiek en representatie, over verschillende staten-van-zijn en op welke manieren je een lichaam kan bewonen. Daarbij richt die zich op het onderzoeken van de Filipijnse identiteit in relatie tot mondiale ideologieën en het creëren van nieuwe vormen van rituelen en belichaming. Die werkte samen met verschillende performers en beeldende kunstenaars in Azië en Europa, zoals onder anderen Arco Renz, Eisa Jocson, Adrian Wong, Choy Ka Fai en Korakrit Arunanondchai.


Internationaal vindt Serafins werk veel weerklank. Het was onder meer te zien op festivals en podia als Deltebre Dansa (Spanje), Queer Zagreb (Kroatië), Centre National de la Danse Paris, Wing Platform Hong Kong, Bouge B Festival (deSingel), Meteor Festival (Bergen Noorwegen), Taipei Performing Art Center, Theater Rotterdam, Dampfzentrale Tanz (Bern), Esplanade (Singapore). Ook is diens werk tentoongesteld in musea in Hong Kong – Tai Kwun Contemporary – en Berlijn – Haus der Kulturen der Welt.


Joshua was in 2023 deelnemer aan Immerse, het jaarlijkse Holland Festival-programma voor kunstenaars uit binnen- en buitenland die aan het begin staan van een internationale carrière.

Opleiding

Theaterwetenschap, Philippine High School for the Arts

Hedendaagse Dans, Hong Kong Academy for Performing Arts

2019 P.A.R.T.S., Brussel, School for Contemporary Dance

2022 Master (cum laude) Fine Arts in Visual Arts, KASK School of the Arts


Recent werk

2024 PEARLS

2023 VOID film en live performance

2022 MISS


Prijzen en onderscheidingen

2023 genomineerd voor de Anti Festival Live Arts Prize in Finland

2022 Horliet-Dapsens Prijs

Upcoming events

  1. 20:30 uur |multidisciplinair |Frascati - Zaal 1 |
    identiteit / natuur / ritueel
  2. 20:30 uur |multidisciplinair |Frascati - Zaal 1 |
    identiteit / natuur / ritueel