Ga naar de hoofdcontent

Limite

Mário Peixoto, Metá Metá, Andy Moor, Terrie Ex

Limite (1931) is volgens filmkenners de beste film van de Braziliaanse cinema. Metá Metá, een van Brazilië’s beste bands, speelt samen met leden van The Ex een nieuwe, hedendaagse soundtrack bij dit historische meesterwerk.


De zwijgende film van schrijver en dichter Mário Peixoto werd en wordt bewonderd door filmgrootheden. Peixoto raakte geïnspireerd door een foto van André Kertész van twee geboeide mannenhanden om de nek van een vrouw die recht in de camera staart. Die ene foto leidde tot het sombere verhaal van een man en twee vrouwen, verloren dobberend in een roeibootje op zee. Flashbacks ontvouwen de geschiedenis van het drietal. Bijna was de film in de vergetelheid geraakt, maar na rigoureuze restauratie kan hij weer worden vertoond.


Bij een hernieuwde kennismaking hoort een nieuw geluid, dachten de Braziliaanse giganten van Metá Metá, die een mix spelen van jazz, rock, samba en candombléritmes. Bovendien kijkt de band graag over de grenzen van zijn eigen discipline heen. Het leverde Juçara Marçal (zang), Kiko Dinucci (gitaar) en Thiago França (saxofoon) meerdere Braziliaanse muziekprijzen op én de bewondering van Christiane Jatahy, associate artist van het Holland Festival. Samen met Andy Moor en Terrie van de door hen bewonderde Nederlandse band The Ex spelen en improviseren ze hun eigen fonkelnieuwe soundtrack bij de film.

data

do 27 juni 20:30

prijzen

 • standaard incl. drankje vanaf € 31
 • CJP/student/scholier € 15,50

taal & duur

 • 2 uur

 • <p>Metá Metá</p>

  © Fernando Eduardo

 • <p>Andy Moor at Autopsi Berlin</p>

  © Cristina Marx

 • <p>Terrie Ex, gitaar</p>

  © Tim Ditzel

Credits

live muziek Metá Metá vocals Juçara Marçal gitaar Kiko Dinucci, Andy Moor, Terrie Ex saxofoons Thiago França regie, productie, script, edit Mário Peixoto cast Olga Breno, Tatiana Rey, Raul Schnoor, Brutus Pedreira, Iolanda Bernardes, Edgar Brazil, Mário Peixoto, Carmen Santos cinematografie Edgar Brazil regie-assistent Ruy Costa, Brutus Pedreira camera assistent Rui Costa, Ruy Santos

Deze voorstelling is mede mogelijk gemaakt door