Ga naar de hoofdcontent

BIMHUIS

Toegankelijkheid

 • In het BIMHUIS zijn speciale rolstoelplekken. Wil je deze reserveren? Bel dan 020 788 21 50 (maandag t/m vrijdag 10:00 – 14:00) of stuur een mail naar [email protected] 


  Met een rolstoel of scootmobiel is het BIMHUIS het best te bereiken via de foyer van het Muziekgebouw. Neem bij binnenkomst aan de rechterkant de lift naar het BIMHUIS op de derde etage. Kom je over de brug? Neem dan hier dezelfde lift, nu aan je linkerhand, naar de derde etage.  

 • Het BIMHUIS beschikt over een rolstoeltoilet, toegankelijk via een schuifdeur van 100 cm breed. 

 • Als je met de auto komt, zijn er verschillende parkeergarages beschikbaar. De Piet Hein-garage bevindt zich onder het BIMHUIS (kosten: € 0,25 per 3 minuten, maximaal dagtarief € 50,-). Er zijn betaalde gehandicaptenparkeerplaatsen in de Piet Hein-garage.


  Je kunt ook parkeren bij P+R Zeeburg, Zuiderzeeweg 46a (kosten: € 8,00 voor 24 uur als je voor 10 uur ’s ochtends binnenrijdt, inclusief GVB retourtickets voor tram, bus en metro voor jou en je partner). Vanaf daar neem je tram 26 (richting Centraal Station), die stopt recht voor de deur.


  Als je met het openbaar vervoer reist, ligt de zaal iets meer dan 10 minuten lopen van Amsterdam Centraal. Tram 26 (richting Centraal Station) rijdt elke 10 minuten van en naar het station, en stopt bij de tramhalte Muziekgebouw/BIMHUIS.


  Fietsen kunnen zowel buiten als binnen worden gestald in een overdekte fietsenstalling.

 • Ja, hulp- en blindengeleidehonden zijn toegestaan.

 • Bel het BIMHUIS op 020 788 21 50 (maandag t/m vrijdag 10:00 – 14:00).