Ga naar de hoofdcontent

Opera in het park: Rusalka

Antonín Dvořák, De Nationale Opera

Gratis

Dit jaar wordt tijdens het festival de opera Rusalka van Antonin Dvorák vertoond in de openlucht in het mooie Park Frankendael. Neem een gevulde picknickmand mee en geniet van de opera die op groot scherm wordt vertoond.


Hoe ver zou je gaan om het geluk te grijpen? In hun lezing van het operasprookje Rusalka tonen de regisseurs Philipp Stölzl en Philipp M. Krenn een jonge vrouw aan de zelfkant van de samenleving. In de bioscoop droomt ze van een leven zoals in de glamoureuze hoogtijdagen van Hollywood, aan de zijde van een knappe filmster. Ze gaat tot het uiterste om tot deze wereld door te dringen. Maar of de werkelijkheid het haalt bij de droom? 


Rusalka is de meest geliefde opera van de Tsjechische componist Antonín Dvořák en vertelt een sprookje dat sterk overeenkomt met Hans Christian Andersens De kleine zeemeermin. Beroemd is Rusalka's Lied aan de maan, waarin zij de maan smeekt haar geliefde te zeggen dat zij op hem wacht. De muziek van de opera is uiterst poëtisch, sensueel en vol wonderschone klankschilderingen.


Met dirigent Joana Mallwitz aan het hoofd van het Koninklijk Concertgebouworkest zingt sopraan Johanni van Oostrum de rol van Rusalka. De Tsjechische tenor Pavel Černoch is de prins, en de Amerikaanse mezzosopraan Raehann Bryce-Davis maakt haar debuut als zeeheks Ježibaba. Een tijdloos verhaal over dromen, verlangen en teleurstelling. 

data

do 15 juni 2023 19:00

prijzen

  • gratis € 0

taal & duur

  • Tsjechisch boventiteling: Nederlands

  • 3 uur

Credits

muziek Antonín Dvořák libretto Jaroslav Kvapil muzikale leiding Joana Mallwitz regie Philipp Stölzl, Philipp M. Krenn licht Philipp Stölzl decor Heike Vollmer, Philipp Stölzl kostuums Anke Winckler choreografie Juanjo Arqués dramaturgie Simon Berger zang Pavel Černoch, Annette Dasch, Johanni van Oostrum, Raehann Bryce-Davis, Maxim Kuzmin-Karavaev, Karin Strobos, Opera Studio, Georgiy Derbas-Richter, Inna Demenkova, Elenora Hu, Maya Gour orkest Koninklijk Concertgebouworkest koor Koor van De Nationale Opera koordirigent Edward Ananian-Cooper productie De Nationale Opera