Ga naar de hoofdcontent

Opera's in het park: Falstaff

Holland Festival, De Nationale Opera

Gratis

Een speciale editie met de mooiste opera's gratis buiten op groot scherm


Elk jaar is er een opera uit het festivalprogramma ook op een groot scherm buiten in het park te zien. Om het 75-jarig bestaan van het Holland Festival te vieren wordt er tijdens deze speciale editie een tweede, door het publiek te kiezen, opera vertoond.


Dit jaar omvat het jaarlijkse, gratis toegankelijke Opera in het park niet alleen een vertoning op groot scherm van Der Freischütz, die tegelijkertijd ook live in Nationale Opera & Ballet te zien is op 25 juni. Dit jaar kijken we terug op de historie en vroegen we het publiek welke opera in het park ze het liefst nóg een keer willen zien. Het publiek heeft gekozen en met een kleine overwinning is de keuze gevallen op Falstaff van Giuseppe Verdi.


Falstaff – Giuseppe Verdi, Robert Carsen, Koninklijk Concertgebouworkest, Koor van De Nationale Opera (2014)

Verdi's komische meesterwerk vertelt het verhaal van de goddeloze oude geilaard die nogmaals op vrijersvoeten gaat.


Kom met een picknickmand in het mooie park Frankendael genieten van een prachtige voorstelling.

data

vr 24 juni 2022 19:30

prijzen

  • gratis € 0

informatie

  • Italiaans boventiteling: Nederlands

  • 2 uur 30 minuten (met 1 pauze)

Falstaff was Verdi's laatste opera en tevens zijn eerste komedie. Samen met librettist Arrigo Boito slaagde de oude meester erin om de bij uitstek burleske dikzak Sir John Falstaff uit Shakespeares The Merry Wives of Windsor en Henry IV een grote menselijke diepgang te geven. Hoofdpersoon is de oplichter sir John Falstaff die van plan is twee dames te verleiden en het geld van hun rijke echtgenoten op te strijken, maar uiteindelijk aan het kortste eind trekt.


Voor dit verhaal componeerde Verdi muziek die sprankelt van jeugdige frisheid en tegelijk een buitengewone rijpheid en compositorisch meesterschap aan de dag legt. De productie die in 2014 door De Nationale Opera op de planken werd gebracht en in het Holland Festival te zien was, was eerder al een groot succes in Covent Garden in Londen en het Teatro alla Scala in Milaan. Bariton Ambrogio Maestri schittert in de rol van Falstaff.


  • Opera in het Park

  • Opera in het Park

Credits

Deze voorstelling is mede mogelijk gemaakt door