Ga naar de hoofdcontent

SHE WHO SAW BEAUTIFUL THINGS

ANOHNI, Julia Yasuda, Erika Yasuda

Associate artist ANOHNI presenteert de mixed media tentoonstelling SHE WHO SAW BEAUTIFUL THINGS. De installatie omvat een reeks portretten die een eerbetoon zijn aan ANOHNI's voormalige samenwerkingspartner Dr. Julia Yasuda. Deze portretten werden genomen door Julia's overleden vrouw Erika Yasuda in Tokio in het begin van de jaren 1980, en worden hier voor het eerst tentoongesteld.


Voor deze tentoonstelling in Huis Willet-Holthuysen in het centrum van Amsterdam legt ANOHNI foto's, gezeefdrukte stoffen, surrealistische objecten en schilderkunst uit haar eigen artistieke praktijk in een selectie van Erika Yasuda’s foto’s. Het werk weerspiegelt een geïsoleerde en subtiel gecomponeerde visie op verlichte vrouwelijkheid en weelderige androgynie, die ondanks historische en voortdurende existentiële bedreigingen in de herinnering blijft voortbestaan.


Een limited edition boek van SHE WHO SAW BEAUTIFUL THINGS is exclusief verkrijgbaar bij de tentoonstelling.


‘Ik hou van het concept 'animisme' - dat alles leeft, in een voortdurend proces van transformatie - en dat alle materialiteit doordrongen is van een zekere aanwezigheid, zelfs een gevoel van herinnering dat we misschien niet helemaal begrijpen. Ik werk met sluiers als een metafoor voor verschillende lagen van tijd die tegelijkertijd bestaan. Soms stel ik me de kakafonie voor van huidige momenten die een tijdlijn bevolken, als ze allemaal tegelijk hun vitaliteit zouden kunnen uitdrukken.’

- ANOHNI


Kijk hier voor meer informatie en tickets.

data

<p>4 juni - 29 oktober, 10:00-17:00</p>

prijzen

  • standaard vanaf € 12,50
  • CJP/student € 7,50

taal & duur

  • Language no problem

  • Duur voorstelling niet bekend

  • <p>Anohni, Associate Artist Holland Festival 2023</p>

    © ANOHNI

  • © Erika Yasuda

Credits

concept ANOHNI fotografie Erika Yasuda productie Benedikt Terwiel