Ga naar de hoofdcontent

Signal to Noise

Forced Entertainment

Legendarisch Brits theatergezelschap speelt met tekst, muziek en fysieke actie in nieuw werk. Zowel luchtig als verontrustend, komisch als bloedserieus.


Het 40-jarige bestaan van Forced Entertainment en zijn innovatieve benadering van optreden wordt in deze voorstelling gevierd door het publiek in een meeslepende ontmoeting met de artiesten te betrekken. Signal to Noise is een uitnodiging om samen na te denken over onze gedeelde hedendaagse ervaring, ontwikkeld door het rigoureuze en intuïtieve samenwerkingsproces van de groep.


In Signal to Noise verandert het podium in een hallucinerende, weidse ruimte waar eenzame figuren zwerven, dansen, rennen, springen en kruipen, geïsoleerd maar altijd samen in de verbinding van mogelijke en onmogelijke verhalen. Er zijn dansen en confrontaties, toevallige ontmoetingen en dronken kronkelingen, momenten van verwarring, gedeelde vreugde, verstilling en delirium.


'Wij maken werk dat niet alleen maar amusement wil zijn, dat zich op een afstand afspeelt, aan de andere kant van de telescoop, daar beneden ergens op het podium. In plaats daarvan proberen we een manier te vinden om het werk rechtstreeks in de zaal te krijgen. Alsof je het publiek direct vraagt wie ze zijn en wie er bij hen zit, en om niet om na te denken over het verhaal van het toneelstuk, maar over de situatie en dynamiek van het theater, hier en nu aanwezig.'

- Tim Etchells


data

zo 16 juni 20:00

ma 17 juni 20:00

di 18 juni 20:00

prijzen

 • standaard vanaf € 28
 • CJP/student/scholier € 13

taal & duur

 • Engels boventiteling: Nederlands

 • Duur voorstelling nog niet bekend

 • Signal to Noise

  © Hugo Glendinning

 • © Hugo Glendinning

 • © Hugo Glendinning

 • © Hugo Glendinning

 • © Hugo Glendinning

Credits

concept Forced Entertainment regie Tim Etchells creatie Robin Arthur, Seke Chimutengwende, Richard Lowdon, Claire Marshall, Cathy Naden, Terry O’Connor performer Robin Arthur, Seke Chimutengwende, Richard Lowdon, Claire Marshall, Cathy Naden, Terry O’Connor dramaturgie Tyrone Huggins lichtontwerp Nigel Edwards production manager Jim Harrison producent EIleen Evans productie Forced Entertainment coproductie Athens & Epidaurus Festival, Centre Pompidou, Festival d’Automne à Paris, HAU Hebbel am Ufer, Holland Festival, Künstlerhaus Mousonturm, Pact Zollverein, Théatre Garonne

Deze voorstelling is mede mogelijk gemaakt door