Ga naar de hoofdcontent

stagiair(e) afdeling Development

Gaat jouw hart ook sneller kloppen van theater, dans, muziek en muziektheater? Kom dan werkervaring opdoen bij het grootste, internationale podiumkunstenfestival in Nederland! Als stagiair(e) op de afdeling Development van het Holland Festival leer je alle ins en outs van fondsen- en sponsorwerving in de culturele sector.

Over de functie

Het Holland Festival krijgt subsidie van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en de Gemeente Amsterdam. Daarnaast kan het festival niet zonder de steun van fondsen, sponsors en particuliere schenkers. De afdeling Development is verantwoordelijk voor het vergroten en in stand houden van deze inkomsten en het relatiebeheer dat daarbij hoort. 

We zoeken een stagiair(e) die de hele afdeling komt ondersteunen, bijvoorbeeld bij het ontwikkelen en indienen van aanvragen bij fondsen, uitbouwen en beheren van de Vriendenkringen en het doen van research. Een divers takenpakket en een stage waarbij je de werkzaamheden van de afdeling en de organisatie als geheel goed leert kennen. 

Stageperiode

Stageperiode: 5-6 maanden
Start:                 januari/februari 2024
Aantal uur:      januari-april 3 dagen per week; in mei en juni fulltime (38 uur)

Specifieke taken en verantwoordelijkheden

 • Ondersteunen bij het ontwikkelen, schrijven en indienen van fondsenaanvragen voor het Holland Festival in 2024;
 • Onderzoek doen naar potentiële nieuwe fondsen, sponsors en particuliere donateurs;
 • Mee-organiseren van activiteiten voor donateurs, partners en HF Young;
 • Meedenken over en uitvoeren van communicatie rondom de development-activiteiten;
 • Algemene ondersteuning van de afdeling Development.

Wie zoeken wij?

 • Je bent geïnteresseerd in cultureel ondernemerschap;
 • Je voelt je verbonden met (internationale) podiumkunsten;
 • Je hebt goede communicatieve en organisatorische vaardigheden;
 • Je neemt initiatief, hebt een praktische instelling en een hands-on mentaliteit;
 • Je bent nauwkeurig en een goede vertegenwoordiger van het festival in gesprek met (potentiële) partners en Vrienden;
 • Je bent flexibel, sommige werkzaamheden vinden in de avonduren plaats;
 • Je vindt het een uitdaging om mee te denken hoe het Holland Festival zijn draagvlak kan vergroten;
 • Je bent een teamspeler, die goed zelfstandig kan werken.

Kennis & ervaring

 • Je bent bezig met een relevante HBO- of WO-opleiding (Bachelor of Master);
 • Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

Over het Holland Festival
Het Holland Festival bestaat al sinds 1947. Elk jaar in juni toont het festival baanbrekende voorstellingen van makers van over de hele wereld, en nieuwe ontwikkelingen binnen de podiumkunsten. Je kunt het zo gek niet bedenken, of het Holland Festival heeft het getoond, van theater, dans, muziek, muziektheater en opera tot multidisciplinaire vormen en cross overs met beeldende kunst, digitale kunst, fotografie en film. 

In het Holland Festival zie je ieder jaar weer voorstellingen die anders niet in Nederland te zien zouden zijn. Deze leiden vaak tot unieke en overweldigende ervaringen en nabeschouwingen die je lang bijblijven. Tijdens de afgelopen festivaledities waren dit bijvoorbeeld Kein Licht (2022; Nicolas Stemann en Philippe Manoury), When Paths Meet (2022; Sami Yusuf, Cappella Amsterdam en Amsterdams Andalusisch Orkest), TIME (2021; Ryuichi Sakamoto), het door Pierre Audi geregisseerde aus LICHT (2019, Karlheinz Stockhausen) en The Head & The Load van William Kentridge (2019). Het Holland Festival ziet het als zijn rol en kracht een katalysator te zijn van buitengewone voorstellingen.

Wat wij bieden
Holland Festival biedt een inspirerende en leerzame werkomgeving. Ons kantoor bevindt zich in het Muziekgebouw in Amsterdam. Gedeeltelijk thuiswerken behoort ook tot de opties. Je wordt tijdens je stage onderdeel van een enthousiast team bestaande uit het hoofd Development en vier andere collega’s die werken aan hechte relaties met fondsen, bedrijven en particulieren. Het Holland Festival streeft ernaar zijn team een afspiegeling te laten zijn van de Nederlandse samenleving. Daarom hopen wij van harte sollicitaties te ontvangen van kandidaten met een diverse achtergrond. De stagevergoeding bedraagt € 641 bruto per maand, gebaseerd op fulltime werkzaamheden, € 384,60 voor 60% dienstverband.

Heb je interesse?
Stuur een motivatie en je CV naar Mathilde Smit, hoofd Development, via [email protected]. Voor meer informatie kun je contact opnemen via dit mailadres of 020-7882118.

Het Holland Festival stelt geen prijs op acquisitie naar aanleiding van deze vacature.