Ga naar de hoofdcontent

Hartwig Art Foundation en Holland Festival presenteren:

Stream: Indra's Net

Meredith Monk

Op 23 en 24 juni werd Indra's Net uitgevoerd in de Gashouder. Voor wie er toen niet bij kon zijn, of deze bijzondere performance nogmaals wil zien, is het nu mogelijk de voorstelling online (als video on demand) te bekijken. De stream is vanaf donderdag 29 juni 20:00 tot zondag 2 juli 23:59 beschikbaar.


Meredith Monk is een levende legende die haar leven heeft gewijd aan de verkenning van de mogelijkheden van de menselijke stem. Ze vervlecht nieuwe manieren van waarneming en verlegt de grenzen van muziek, performance en visuele kunst. In haar nieuwste voorstelling Indra’s Net dompelt Monk de toeschouwer onder in een performance, geïnspireerd op een boeddhistische vertelling die de onderlinge verbondenheid van al het leven toont.


In de oude boeddhistische/hindoeïstische legende van Indra's Net spant een verlichte koning, Indra, een groot net over het universum met op elk knooppunt een oneindig veelzijdig juweel. Elk juweel is uniek, maar weerspiegelt tegelijkertijd alle andere, wat licht werpt op de onderlinge afhankelijkheid van alle levende wezens.


Voor deze wereldpremière in de Gashouder biedt Monk, samen met leden van haar buitengewone Vocal Ensemble en een zestienkoppig kamerorkest, een samenspel van muziek, beweging en architectuur dat hemelse, aardse en menselijke dimensies uitdrukt in geluid, video en performance.


"In een wereld die zo gefragmenteerd en vol verdriet is, wil ik werk maken dat het leven en ons gevoel van verbondenheid met elkaar en alle levende wezens bevestigt."

− Meredith MonkTentoonstelling Oude Kerk 2023

Om deze veelzijdige kunstenaar en de meer dan zes decennia van haar invloedrijke podiumproducties, muziek en films groots te vieren, realiseren de Oude Kerk in Amsterdam en de Hartwig Art Foundation samen in het najaar van 2023 de eerste omvangrijke tentoonstelling over Meredith Monk. De tentoonstelling toont haar muziek, notaties, partituren en tekeningen, geluidsopnames en films, en een groep immersieve installaties, die thema's en objecten van haar podiumproducties vertalen naar nieuwe ervaringen.


De tentoonstelling is een samenwerking in twee delen in de Oude Kerk en Haus der Kunst München, samen met Hartwig Art Foundation. De tentoonstelling is ontwikkeld in nauwe samenwerking met Meredith Monk en The House Foundation for the Arts, New York. Meer informatie is begin 2023 te vinden op de website van de Oude Kerk en Hartwig Art Foundation.


data

Stream beschikbaar van 29 juni 20.00 uur tot 2 juli 23.59 uur

prijzen

  • standaard € 15

informatie

  • 1 uur 15 minuten

Credits

Deze voorstelling is mede mogelijk gemaakt door