Ga naar de hoofdcontent

The Second Woman

Anna Breckon & Nat Randall, Georgina Verbaan

Unieke voorstelling - unieke kaartverkoop!

Voor deze unieke 24-uurs voorstelling geldt een unieke kaartverkoop.

Lees hier alle informatie voordat je kaarten bestelt.


In The Second Woman speelt Georgina Verbaan één scène 100 keer gedurende een periode van 24 uur.


Tegenover haar staan 100 verschillende mannelijke deelnemers, allen amateurs. In elke scène ontmoeten de twee spelers elkaar voor het eerst. De scène van ongeveer tien minuten wordt niet gerepeteerd. Wat er op het podium gebeurt, is voor zowel Georgina als de tegenspelers net zo ongewis als voor het publiek.


The Second Woman gaat over een vrouw, Virginia, en haar partner, wier relatie alle creativiteit, romantiek en vitaliteit heeft verloren. De intense en intieme uitwisseling tussen Georgina en de man mondt uit in de keuze: 'Ik hou van je' of 'Ik heb nooit van je gehouden’. De man vertrekt. De scène eindigt en Georgina/Virginia moet de rommel opruimen. Langzaam, als in een ritueel, wordt de scène opnieuw opgebouwd, klaar om weer te beginnen. Door deze break-up scène honderd keer te herhalen worden de variaties en subtiliteiten in karakter en uitvoering versterkt en wordt duidelijk wat de chemie tussen de personages én de acteurs is.


Tijdens deze theatermarathon vliegen de vonken ervan af, de grenzen tussen fictie en werkelijkheid vervagen en het gevoel van opwinding en angst is voelbaar. Een hallucinerende filmische theaterervaring.  


Het decorontwerp en de live-beelden zijn geïnspireerd op de Amerikaanse onafhankelijke cinema van de jaren 70 en de geschiedenis van het melodrama voor vrouwen, een genre dat vrouwen op een stereotiepe manier portretteert. Het decor bestaat uit een glazen doos, gefilmd door cameravrouwen en geprojecteerd op een groot scherm. Op verzoek van de makers wordt The Second Woman voor en achter de schermen gemaakt door een vrouwelijke en non-binaire crew. 


The Second Woman vindt gelijktijdig plaats als voorstelling op het podium van ITA en als een live screening in Koninklijk Theater Tuschinski. 


Praktische vragen over je bezoek aan The Second Woman? Check de FAQ.

data

<p>24-uurs voorstelling, 28 juni 16:00 tot 29 juni 16:00, check de FAQ</p>

prijzen

  • standaard vanaf € 45
  • CJP/student/scholier vanaf € 25

taal & duur

  • Engels, Nederlands

  • 24 uur (met meerdere pauzes)

  • <p>Georgina Verbaan, actrice</p>

    © Janiek Dam

Credits

creatie Nat Randall, Anna Breckon regie en script Anna Breckon, Nat Randall actrice Georgina Verbaan video ontwerp Gill Breckon, Anna Breckon licht co-ontwerp Amber Silk, Kayla Burrett, Lauren Woodhead geluidsontwerp Nina Buchanan decor ontwerp FUTURE METHOD STUDIO ontwerp haar en make-up Sophie Roberts producent Jade Muratore tour manager Jade Muratore

Deze voorstelling is mede mogelijk gemaakt door