toneelgroep Amsterdam (voorheen De Warme Winkel)

Profiel

De Warme Winkel zocht sinds haar oprichting al naar een naam die beter communiceert waar zij voor staat. Liefhebbers associëren hun naam misschien met artistiek avontuur, maar in het algemeen wekt hij een heel andere indruk. Nu kwam er een historische naam vacant die beter uitdraagt waar ze voor staan en waar ze heen willen, en die naadloos aansluit op hun oeuvre vol kunsthistorische citaten en toe-eigening, brutaliteit en experiment. Vanaf heden heet De Warme Winkel daarom ‘toneelgroep Amsterdam’.

toneelgroep Amsterdam is een van de meest spraakmakende theatergezelschappen van Nederland, met baanbrekende producties voor zowel de grote als de kleine zaal. Daarnaast heeft hun werk op locatie veel stof doen opwaaien. Bij intieme producties in atoomkelders, kraakpanden, kringloopcentra of huiskamertheaters ontstonden de meest grensverleggende producties van toneelgroep Amsterdam.

Voor hun voorstelling De Warme Winkel speelt De Warme Winkel won toneelgroep Amsterdam zowel de regieprijs en de prijs van de kritiek. Binnenkort opent toneelgroep Amsterdam met theatercollectief BOG. bij station Sloterdijk: de eerste Amsterdamse theaterbroedplaats De Sloot. Een werkplaats voor theatermakers, met twee zalen, studio’s, ateliers en café-restaurant. Casting is de eerste voorstelling die daar te zien zal zijn. 

Eerder in Holland Festival

2014 Gavrilo Princip

2016 privacy

2018 Gesualdo