Welkom bij Holland Festival 2023

Beste bezoeker,

Het festivalteam is vol enthousiasme bezig met de programmering voor het Holland Festival 2023. De veelbelovende associate artist voor het komende festival is alvast bekend: de inspirerende en veelzijdige muzikant en beeldend kunstenaar ANOHNI. Met haar werk kaart ze vragen aan als: ‘Kunnen we ons een verandering van ons traject voorstellen, met meer vrouwelijke, minder patriarchale vormen van bestuur? Kunnen wij als Europeanen erkennen dat onze nalatenschap van wereldwijde verovering, slavernij en ontginning van grondstoffen de aarde naar een breekpunt heeft gedreven? En kan ieder van ons de nederigheid in zichzelf vinden om hulp te vragen?’ ANOHNI zal zelf niet live optreden, in het festival zal nieuw en bestaand werk van haar te zien zijn.

Voor de eerste drie voorstellingen kun je nu al tickets kopen, ook leuk als cadeau voor de feestdagen. Het volledige programma wordt begin maart 2023 aangekondigd. Tot die tijd zijn het Holland Festival en HF-Young natuurlijk te volgen op Instagram, voor leuke weetjes en achtergrondinformatie over de artiesten.

Wie nu Vriend wordt van het festival kan alvast deelnemen aan allerlei spannende, enthousiasmerende activiteiten in de aanloop naar het komende festival. Als Vriend krijg je bovendien als eerste de mogelijkheid om kaarten te kopen.

Hopelijk treffen we elkaar bij de verschillende activiteiten van het Holland Festival.

Emily Ansenk
Directeur Holland Festival