Afro Beats; from High Life to Amapiano

Angelo Bromet

Gesprek over de ontwikkeling van afrobeat tot hedendaagse Afrikaanse club beats

Afrikaanse beats en bands worden overal ter wereld beluisterd. De muziekstijlen verspreiden zich en worden wereldwijd gespeeld en gedraaid. Tegelijkertijd worden ze juist te weinig gerepresenteerd door de heersende media. Hoe gaan we in het westen het beste om met muziek uit andere werelddelen? En welke reis heeft Afrikaans geïnspireerde muziek afgelegd om hier in clubs en op festivals terecht te komen?

Afrikaanse muziek is allang overal doorgedrongen: muzikanten, dj's en producers gebruiken de ritmes, de afrobeats. Volgens associate artist Angelique Kidjo zijn er ‘eindeloos veel overeenkomsten te vinden in muziek over de hele wereld.’ Zij maakt als muzikale bruggenbouwer door haar internationale samenwerkingen duidelijk hoe alle muziek met elkaar verbonden is. Ook Naki Bembe (Oeganda) en Gabber Modus Operandi (Indonesië), die te horen zijn in HF x Lofi x CTM, zijn hier goede voorbeelden van.

Angelo Bromet interviewt twee experts over dit onderwerp: de populaire Ghanees-Nederlandse artiest Amartey en DJ Jumanne (Thomas Gesthuizen, tevens oprichter africanhiphop.com) . Ze nemen je in een opwindende muzikale setting mee naar de oorsprong van ritmes en beats. Aan de hand van hun persoonlijke favoriete nummers bespreken zij de vele wegen die de muziek sindsdien aflegde naar dansvloeren over de hele wereld.

Representatie gaat niet alleen om het vertellen van het juiste verhaal, maar ook om de reikwijdte ervan. Om dit verhaal aan een wereldwijd publiek te kunnen vertellen, is Echobox Radio aanwezig voor een live radioshow van dit gesprek.

data

vr 17 juni 21:00

prijzen

  • standaard € 5

taal & duur

  • Nederlands

  • 2 uren

  • Afro Beats

  • Afro Beats

  • Afro Beats