Echobox x Holland Festival presents

Echobox

Gratis met aanmelding

Het Amsterdamse online radiostation Echobox verzorgt speciaal voor het Holland Festival twee uitzendingen, live vanuit De Balie. Te horen zijn (internationale) kunstenaars uit het festival en artiesten uit Amsterdam over de festivalthema’s en natuurlijk ook muziek uit de programmering. De uitzendingen zijn live bij te wonen in de Pleinzaal van De Balie en online te volgen via Echobox Radio.

Echobox Radio is een Amsterdams onafhankelijk online radiostation, dat uitzendt van onder de zeespiegel. Samengesteld uit een gedreven, hecht team van radioliefhebbers en gevestigd in het westen van Amsterdam, zendt Echobox FM-kwaliteit radio uit met een piratenaanpak, afkomstig uit onze gemeenschap voor de hele wereld. Sinds de lancering in juli 2021, midden in de pandemie, heeft Echobox een diverse en creatieve set van meer dan 150 inwonende omroepen verzameld. Echobox maakt ruimte voor het linkse en ondergrondse geluid binnen een gestructureerd en gecureerd programma: terug naar het concept 'radio' in de ware zin van het woord en het creëren van een radiowereld om de hele dag op af te stemmen.

PROGRAMMA

16:00

Echobox x Holland Festival presenteert ROLODEX

 

Sluit je aan bij Ramon de Lima in een brede discussie over de politiek, mogelijkheden en problemen van de uitgaanscultuur, samen met uitgenodigde gasten. Ramon wordt vergezeld door multidisciplinair kunstenaar, grafisch ontwerper en performer Alyson Sillon, danser, choreograaf en artistiek directeur van ARK, Connor Schumacher, en filmmaker, theatermaker en beeldend kunstenaar Lukasz Twarkowski.

 

Met muziek van Animist Records

18:30

Echobox x Holland Festival presenteert: Forbidden Cultures: Indigenous Music & Traditions

 

Chautuileo Tranamil (Aralez) & Jesse van 't Hull (The Sinchi Foundation) praten met Willem Koning, Myra Colis & Roberto Callisaya Hilara over Inheemse muziek, zang en dans in de context van cultureel erfgoed, onderdrukking & genocide en als instrument voor herverbinding en herstel. Met optredens van de gasten.

 

Met muziek van Animist Records

data

vr 23 juni 16:00

vr 23 juni 18:30

prijzen

  • gratis met aanmelding € 0

taal & duur

  • Engels

  • 2 uren 30 minuten

  • Alyson Sillon, multidisciplinair artiest, grafisch ontwerper en performer

  • Connor Schumacher, danskunstenaar, choreograaf en artistiek leider van ARK

    © Aqueene Wilson

  • Lukasz Twarkowski, filmmaker, theatermaker en visueel artiest

    © Kris Ćwik

Credits

Deze voorstelling is mede mogelijk gemaakt door