Ga naar de hoofdcontent
Governor

Governor

De Governors leveren met hun expertise, inhoudelijke betrokkenheid en netwerk een grote bijdrage aan het succes van het Holland Festival. Zij vormen een enthousiaste groep die met hun grote financiële bijdrage het verschil maken.

betrokkenheid

Governors betrekken we nauw bij de voorbereiding van het festival. Zo maken zij kennis met de associate artists. Governors krijgen exclusieve voorproefjes van het aankomende festival. En ieder jaar maken we een bijzondere buitenlandse reis. We vertellen je graag persoonlijk over het Governorschap en het uitgebreide programma dat daarbij hoort. 

Contact:
Mathilde Smit, hoofd Development
tel. 020 - 788 21 18
e-mail [email protected]

Schenken aan een culturele instelling of goed doel
Het Holland Festival heeft de status van culturele ANBI. Bij een schenking aan een organisatie met een ANBI-status is het mogelijk om de gift af te trekken van je belastbaar inkomen. Hoeveel je mag aftrekken, hangt af van de soort gift en de grote van de gift. Goed om te weten: schenkingen aan verschillende organisaties met ANBI-status mogen bij elkaar opgeteld worden. Zie onze rekenmodule om uit te rekenen wat het fiscale voordeel is in jouw specifieke situatie. 

Lees meer bij: Fiscale voordelen & Geefwet

Governors
Ronald Bax en Frank Lunenburg
Rob Defares
Arent Fock
J. Kat en B. Johnson
Françoise van Rappard-Wanninkhof
M. Sanders
Tom de Swaan
Elise Wessels-van Houdt - in herinnering -
Governors die anoniem wensen te blijven.

Elise Wessels (1943-2023)

Elise Wessels (1943-2023)

Elise Wessels (1943-2023)

Met groot respect herinneren wij Elise Wessels-van Houdt.

Elise Wessels verzamelde sinds de jaren tachtig Japanse prenten, die ze in haar museum Nihon no hanga aan de Keizersgracht tentoonstelde. In 2016 schonk zij de collectie aan het Rijksmuseum.

Elise was een zeer trouwe Governor van het Holland Festival sinds 2010. Ze was een bijzondere vrouw met groot hart voor de podiumkunsten, een goed gevoel voor humor en een kritische mening. Veel artiesten kregen onderdak in haar huis tijdens het festival. Wij wensen haar famillie en vrienden alle sterkte toe.