Ga naar de hoofdcontent

Het Concertgebouw

Toegankelijkheid

  • Voor rolstoelgebonden bezoekers houden wij tot 24 uur voor aanvang van het concert zowel in de Grote als de Kleine Zaal speciale plaatsen geblokkeerd. Deze plaatsen zijn uitsluitend te boeken via de Concertgebouwlijn 020 – 6718345 (dagelijks van 10.00 – 17.00 uur). Als u liever per mail contact zoekt, stuurt u dan een e-mail naar [email protected] en beschrijf welk concert (datum, tijd en zaal) u wil bezoeken en wat de afmeting van uw rolstoel is. Houdt u er rekening mee dat rolstoelen of rollators niet in het gangpad kunnen blijven staan. De aanwezige suppoosten kunnen u uiteraard desgewenst assisteren. 

  • In de Grote en Kleine Zaal van Het Concertgebouw kunnen bezoekers met een gehoorbeperking gebruikmaken van systemen voor gehoorondersteuning. Je kunt gebruikmaken van een radio-ontvanger met een hoofdtelefoon of lus. De lus koppelt het geluid rechtstreeks met je eigen hoorapparaat. Je kunt op deze ontvanger, door middel van een mini-koptelefoonplugje, eventueel ook je eigen apparatuur voor gehoorondersteuning aansluiten. Deze voorzieningen zijn te verkrijgen bij de garderobes van de Grote en de Kleine Zaal. Hier zijn ook testzenders geplaatst. Zo kun je vóór je in de zaal plaatsneemt je apparatuur optimaal instellen. 

  • Er zijn aangepaste toiletten aanwezig op de begane grond.

  • Naast de hoofdentree bevinden zich zes gehandicaptenparkeerplaatsen. Houders van een geldige Landelijke Parkeerontheffing (LPO) of Europese gehandicaptenparkeerkaart (GPK) kunnen hier gratis parkeren. Naast de hoofdentree van Het Concertgebouw bevindt zich een taxistandplaats. 

  • Een officieel getrainde hulphond (zoals een blindengeleidehond) mag mee naar het concert. Het meenemen van huisdieren, waaronder honden, is in Het Concertgebouw niet toegestaan. 

  • De aanwezige suppoosten kunnen u uiteraard desgewenst assisteren. 

Aankomende producties

  1. Tickets
    20:30 uur |muziek |Het Concertgebouw - Grote zaal