Ga naar de hoofdcontent

Koninklijk Theater Carré

Toegankelijkheid

 • Let op: De zaalindeling kan door aangepaste richtlijnen anders zijn ingedeeld. 


  Koninklijk Theater Carré beschikt over drie rolstoelplaatsen. Kom je samen met iemand anders? Dan zijn er één of twee stoelen beschikbaar naast de rolstoelplaatsen. 


  Wij vragen u vóór het kopen van de kaartjes contact op te nemen met de Kassa van het Holland Festival. 


  Rollator: Het is mogelijk om met een rollator de zaal te betreden. Wij vragen u vóór het kopen van de kaartjes contact op te nemen met de Kassa van het Holland Festival. Vooraf aan de voorstelling zal de rollator door een medewerker buiten de zaal worden geplaatst. Na de voorstelling wordt deze weer teruggebracht naar jouw plaats.  


  Scootmobielen: Wij vragen u vóór het kopen van de kaartjes contact op te nemen met de Kassa van het Holland Festival. Wanneer je met een scootmobiel naar het theater komt, kun je eventueel gebruik maken van een leenrollator of -rolstoel om naar jouw zitplaats in de zaal te gaan. Wanneer de voorstelling is afgelopen, zal een medewerker de leenrollator of -rolstoel weer naar je stoel brengen zodat je weer terug kan naar je scootmobiel. Tijdens de voorstelling parkeren wij de scootmobiel in de buurt van de theaterzaal. Het is niet mogelijk om met een scootmobiel de zaal te betreden. 

 • Koninklijk Theater Carré beschikt over een ringleiding. Op de avond van de voorstelling kun je de ringleiding ophalen bij onze garderobe op de begane grond. Hiervoor vragen wij € 10 borg. Wij beschikken over een ringleiding met een eenvoudige hoofdtelefoon en een ringleiding die u kunt aansluiten op uw eigen gehoorapparaat via minijack. Je kunt dan ook een eigen hoofdtelefoon meenemen die je met deze minijack kunt aansluiting op de zender van de ringleiding.  

 • In Carré vindt u op de begane grond twee aangepaste toiletten. Deze zijn aangegeven met het rolstoelsymbool. Kijk op onze toegankelijkheidsplattegrond voor de exacte locatie. De aangepaste toiletten zijn ruim opgezet en uitgerust met beugels naast het toilet en een aangepaste wasbak. Verder zijn de toiletten uitgerust met een alarmsysteem. Onze toiletten voldoen aan het keurmerk van KTG en de normeringen van Integrale Toegankelijkheidsstandaard (ITs 2018). 

 • Wanneer u graag met eigen vervoer naar Carré wilt komen, kunt u kiezen uit meerdere mogelijkheden, namelijk:  


  Aangepaste parkeerplaatsen (Nieuwe Prinsengracht tegenover huisnummer 2 en 4)

  +/- 80 m van Carré, op 2 minuten loopafstand.  

  Indien u in bezit bent van een gehandicaptenparkeerkaart mag u op één van deze twee plaatsen parkeren om de hoek van het theater. De parkeerplaatsen zijn met de auto te bereiken vanaf de Sarphatistraat. Wanneer u uw auto geparkeerd heeft, kunt u via het trottoir achter de auto gelegen richting het theater gaan. Deze route is obstakelvrij.  


  Let op bij het in en uitstappen, de aangepaste parkeerplaatsen zijn namelijk direct na een bocht gesitueerd.  


  De afmetingen van de parkeerplaatsen zijn respectievelijk 310 cm bij 500 cm en 255 cm bij 500 cm.  


  Q-Park Centrum Oost (Wibautstraat 3B, 1091 GH Amsterdam)

  +/- 800 m van Carré, op 10 minuten loopafstand.  

  Carré biedt in samenwerking met Q-Park de mogelijkheid een parkeerplaats te reserveren. U kunt via Q-Park een parkeerkaart bestellen voor Q-Park Centrum Oost. Klik hier om doorverwezen te worden naar de website om een parkeerkaart te bestellen.  


  Q-Park Centrum Oost beschikt over vijf aangepaste parkeerplaatsen op het eerste niveau van de garage. Deze zijn gemarkeerd op de vloer van de garage. 


  Het is ook mogelijk om eerst bezoekers af te zetten bij de hoofdingang van Carré (Amstel 115-125, 1018 EM Amsterdam) om daarna de auto te parkeren bij de parkeergarage. 

 • Hulphonden met een tuigje, zoals blindengeleidenhonden zijn welkom in het theater. Wij vragen u vóór het kopen van de kaartjes contact op te nemen met de Kassa van het Holland Festival. 

 • Hidden Disabilities Sunflower Project  

  We ondersteunen dit project waarin de drager van het keykord er discreet op kan wijzen dat zij extra steun, hulp of wat meer tijd nodig hebben. 

 • Als theater vinden we het belangrijk om u persoonlijke service te bieden. Het kan soms erg druk zijn in Carré en het is soms moeilijk navigeren in ons historisch gebouw. Daarom begeleiden wij u graag tijdens uw bezoek. Wilt u toch liever zelfstandig door het theater dan kan dat natuurlijk ook. De toegankelijkheidsplattegrond is te verkrijgen bij de kassa. Wanneer u graag gebruikt maakt van extra assistentie tijdens uw bezoek, kunt u wanneer u al in het gebouw bent, contact opnemen met 020524 9444 voor assistentie; bijvoorbeeld wanneer u naar de theaterzaal gaat of wanneer u de lift naar het Grand Café gaat gebruiken. 


  Wanneer u graag gebruik wil maken van een hulpmiddel zoals bijvoorbeeld een rollator, rolstoel of ringleiding, kunt u dat vragen aan de kassa- en informatiebalie of aan een medewerker. Als u deze vooraf aan uw bezoek wilt reserveren kunt u een mail sturen naar [email protected]