Ga naar de hoofdcontent
terugblik 2024 - HF Young - vervolg

terugblik 2024 - HF Young - vervolg

HF Young is het platform voor iedereen onder de veertig jaar die een brede culturele belangstelling heeft en die wil delen met anderen. Jaarlijks worden er voorafgaand aan en tijdens het festival speciaal voor hen vele interessante en inspirerende activiteiten georganiseerd die de drempel naar het Holland Festival verlagen. Op die manier maakt een jonger, vaak nieuw publiek op een aansprekende wijze kennis met de thematiek en makers van het festival.

Ook dit jaar bood HF Young weer speciale bijeenkomsten in het teken van het festivalprogramma en korting op een selectie voorstellingen. Die selectie, de HF Young Favourites, werd gemaakt door de HF Young Circle – elf vrijwillige cultuurfanaten tussen de 24 en 35 jaar oud. De zeven voorstellingen die zij uitkozen waren: HF X Lofi presents: Mbé, DJ K and more, The Bird of a Thousand Voices van Tigran Hamasyan, Ruben van Leer, Boris Acket en Areni Agbabian, Dans la mesure de l’impossible van Tiago Rodrigues, HARDKOOR van Naomi Velissariou, Theater Utrecht, Het Nederlands Kamerkoor, Boris Acket & BinkBeats, The Divine Cypher van Ana Pi en het concert van Arthur Verocai & Metropole Orkest. Op een later moment zijn ALFA van Wunderbaum en Signal to Noise van Forced Entertainment ook nog toegevoegd aan de HF Young Favourites.

 

In samenwerking met Young Stedelijk is er nog een extra HF Young-evenement aan het programma toegevoegd. Tijdens een bijzondere avondopenstelling van The House with the Ocean View in het Stedelijk Museum bezochten jonge bezoekers de tentoonstelling en performance met korting, daarnaast waren er workshops te volgen in de Abramović-methode en organiseerden we een gesprek met twee performers die werk van Marina Abramović uitvoeren in het museum.

 

Net als vorig jaar moesten ook reguliere HF Young-bezoekers zich eerst aanmelden om toegang tot de HF Young-korting te krijgen. Dat is geen drempel gebleken. Dit jaar meldden zich 562 unieke HF Young-leden zich aan en verkocht HF Young maar liefst 82% van de beschikbare HF Young-kaarten: van de 1050 beschikbare plekken waren er dit jaar 858 bezet. Voor verschillende voorstellingen, zoals HARDKOOR en Arthur Verocai & Metropole Orkest waren de HF Youngkaarten zelfs uitverkocht.

 

HF Young+

Sinds dit jaar kunnen HF Young-bezoekers een betaald lidmaatschap afsluiten: HF Young+. Voor €18 steunen zij het HF Young-programma en krijgen zij toegang tot een extra HF Young Favourite. Dit jaar was dat de openingsvoorstelling Rite of Spring. Daarnaast ontvangen leden van HF Young+ uitnodigingen voor aanvullende HF Youngprogramma’s, zoals de Kick-Off, de Deep Dive Club en extra activiteiten tijdens het festival en gedurende het jaar.

 

Tijdens het festival werden leden van HF Young+ samen met de Jonge Begunstigers uitgenodigd voor een rondleiding achter de schermen van HARDKOOR. Ook bezochten ze gratis een intiem instore optreden van Rogê voorafgaand aan het concert in het Concertgebouw van Arthur Verocai & Metropole Orkest en waren ze uitgenodigd voor een ontbijt voorafgaand aan The Second Woman.

 

HF Young Circle

De HF Young Circle 2024 bestond uit Che-Sheng Wu, Huug Roosjen, Nigel Onwuachu, Shervin Fekri, Wouter van Herwaarden, Yvonne Zoethout, Sonia Deiters, Sebastian de Bruijn, Ka-Tjun Hau, Kiriko Mechanicus, Rowan Stol.

terug naar de terugblik