Ga naar de hoofdcontent

Welkom bij het Holland Festival 2024!

Tijdens de 77e editie presenteren we het nieuwste op het gebied van de internationale podiumkunsten op 21 verschillende locaties in Amsterdam. Naast voorstellingen in alle genres en disciplines, maken ontmoetingen met makers, gesprekken, podcasts, workshops, films, events en korte en langdurige performances het programma uniek.

Dit jaar werken we met veel plezier samen met associ­ate artist Christiane Jatahy. Zij toont haar nieuwste werk Hamlet - In the Folds of Time, en neemt ons mee in haar ‘universum’, waarin haar thuisland Brazilië een belangrijke rol speelt. De brandende thema’s in dit festival hebben veelal te maken met de wereld van vandaag: migratie, identiteit, ongelijkheid. Waar is mijn thuis? Waar voel ik mij thuis? En hoe werkt het verleden door in het heden?

De makers in het festival brengen ieder een eigen verhaal, vorm en perspectief mee: van de vijftig piano’s in 11.000 Saiten in de Gashouder tot de langdurige performance van Victor Pilon in Sisyphe. We worden door Tiago Rodrigues uitgedaagd in de wereld van de hulpverlening, we laten ons meevoeren door de Braziliaanse klanken van de legendarische Arthur Verocai en het bekende collectief Forced Entertainment maakt zijn festivaldebuut. Laat je inspireren bij de artist talks, relax in de Living Room, dans mee in het nachtprogramma en vier met ons de kunsten die ons raken, aanzetten tot nadenken en ons samenbrengen. 

We zien elkaar in juni, als de zon schijnt en de Holland Festivalvlaggen wapperen in de stad! 

Emily Ansenk 
Directeur Holland Festival

Behoefte aan meer toelichting op het festivalprogramma? Lees dan hier verder.